Πανακότα με μαρμελάδα μύρτιλο
Εύκολο και γρήγορο γλυκό με μόνο 151 θερμίδες!
- Η τηλεθέαση του debate ΣΥΡΙΖΑ – Ελπίδες για τη συμμετοχή στην κάλπη της Κυριακής – Η σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
Προετοιμασία 10΄ Αναμονή 4 ώρες και 15΄
Υλικά (για 4-6 μερίδες)
20 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
1 λίτρο γάλα 1,5%
4 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
2 κάψουλες βανίλιας (βανιλίνη)
1 κ.σ. στέβια
Μαρμελάδα μύρτιλο χωρίς ζάχαρη
Διαδικασία
Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε παγωμένο νερό για περίπου 15 λεπτά. Ζεσταίνουμε το μισό από το γάλα σε μια κατσαρόλα. Λίγο πριν πάρει βράση το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε εκεί τη ζελατίνη, αφού τη στύψουμε με τα χέρια να στραγγίξει. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με το γιαούρτι, τη βανίλια και τη στέβια, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε. Ντύνουμε μια φόρμα της αρεσκείας μας με μεμβράνη, έτσι ώστε να εξέχει λίγη από τις άκρες και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες, να πήξει. Σερβίρουμε με τη μαρμελάδα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις