Κοροναϊός : Ποιες αλλαγές έρχονται στα ΜΜΜ μετά την καραντίνα
Η κυβέρνηση φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο μεταβολής στις ώρες πρωινής προσέλευσης στην εργασία σε δημόσιο και εμπορικά καταστήματα, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός σε ώρες αιχμής στα ΜΜΜ.
- Σε δίκη το χακάρισμα του WhatsApp από το κατασκοπευτικό λογισμικό Pegasus
- Λάκης Λαζόπουλος: «Τιμωρήθηκα από το σύστημα»
- Είχε μεταφερθεί στην Ψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ ο δολοφόνος της 36χρονης στο Ηράκλειο αλλά δεν τον κράτησαν
- Συνεχίζει τις συναντήσεις ο αλ Τζουλάνι - Ραντεβού με αντιπροσωπεία των Δρούζων του Λιβάνου
Με την κυβέρνηση να ετοιμάζει το πλάνο για σταδιακή άρση των μέτρων από τον Μάιο, το υπουργείο Μεταφορών σχεδιάζει ένα πλάνο ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός στα Μέσα Μεταφοράς, που είναι και από τα πλέον επικίνδυνα μέρη για να εξαπλωθεί ο κοροναϊός.
Όπως τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής στόχος είναι να αποφευχθεί ο συνωστισμός ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για χρήση μάσκας μέσα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Η κυβέρνηση φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο μεταβολής στις ώρες πρωινής προσέλευσης στην εργασία σε δημόσιο και εμπορικά καταστήματα, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός σε ώρες αιχμής στα ΜΜΜ.
Ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ανέφερε σχετικά στον ΣΚΑΙ: «Πρέπει να βρούμε τη «χρυσή τομή» μεταξύ της ελεύθερης μετακίνησης πολιτών και της προστασίας της δημόσιας υγείας». Ο ίδιος σημείωσε στις δυσκολίες επιβολής συγκεκριμένων μέτρων ειδικά σε μετρό, τραμ και λεωφορεία.
Χρήση μάσκας στα ΜΜΜ
Σύμφωνα με τον Κ. Καραμανλή εξετάζεται εάν θα πρέπει όλοι οι επιβάτες των ΜΜΜ να φορούν μάσκες και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την άλλη εβδομάδα.
Ήδη το εν λόγω μέτρο εφαρμόζεται στη Γερμανία και τη Γαλλία, εξήγησε ο υπουργός.
Αλλαγές στις ώρες αιχμής
Ο υπουργός Μεταφορών σημείωσε ότι υπάρχει η σκέψη να μεταβληθούν οι ώρες πρωινής προσέλευσης των εργαζομένων στις εργασίες τους «έτσι ώστε να σπάσει η ώρα αιχμής» και τον πολύ μεγάλο συνωστισμό.
Ειδικότερα εξήγησε ότι η σχετική πρόταση αφορά τον διαχωρισμό σε τρεις διακριτές ώρες προσέλευσης, αντί για παράδειγμα όλοι να πηγαίνουν στις δουλειές τους από τις 7.30 έως τις 8.30 το πρωί να «σπάσουν» οι ώρες σε 8, 9 και 10.
Εξήγησε ότι το εν λόγω μέτρο εξετάζεται για τον δημόσιο τομέα και τα εμπορικά καταστήματα.
Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή το επιχειρησιακό σχέδιο για την επόμενη ημέρα που καταρτίζεται θα είναι πολύ συγκεκριμένο.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις