Κοροναϊός: Στα 136 τα θύματα στην Ελλάδα – Δύο νεκροί σε λίγες ώρες
Κατέληξαν 59χρονη και 80χρονος.
Ακόμα δύο θάνατοι καταγράφηκαν στη χώρα μας, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των θυμάτων του νέου κοροναϊού να ανέρχεται πλέον στους 136.
Εξακολουθεί να μακραίνει η μακάβρια λίστα του νέου κοροναϊού στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται πλέον στους 136.
Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες, έχασε τη μάχη με τον κοροναϊό μία γυναίκα 59 ετών που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και ένας άνδρας 80 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Σημειώνεται πως και οι δύο έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.
11 νέα κρούσματα
Σύμφωνα με τη γραπτή ανακοίνωση του Σωτήρη Τσιόδρα την τελευταία μέρα καταγράφηκαν 11 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 2.517, εκ των οποίων το 55.5% αφορά άνδρες.
Από αυτά, 578 (23%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1181 (46.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 46 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 13 (28.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 64 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέσσερις θάνατοι σε ένα 24ωρο
Σύμφωνα με την χτεσινή ανακοίνωση 4 άτομα έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή. Οι 35 ήταν γυναίκες (26.1%) και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 74 έτη και το 89.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 64.608 κλινικά δείγματα.
Τη ζωή του χτες έχασε και ένας 60χρονος από την ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι», όπου εντοπίστηκαν την περασμένη εβδομάδα δεκάδες θετικά κρούσματα κοροναϊού.
Πρόκειται για άνδρα 60 ετών, ο οποίος κατέληξε στο Λαϊκό νοσοκομείο και είναι ο τέταρτος νεκρός από τη συγκεκριμένη κλινική και ο 134ος νεκρός από κοροναϊό στη χώρα μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας εμφάνισε πνευμονία και σηπτικό σοκ λόγω covid-19.
Οι άλλες τρεις νεκροί ήταν μια 58χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με υποκείμενα νοσήματα, ένας 91χρονο που νοσηλευόταν από τις 7 Απριλίου στο νοσοκομείο Σωτηρία και ένας 78χρονο με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.
Γεωγραφική κατανομή
Τη γεωγραφική και ηλικιακή κατανομή του κοροναϊού στην ελληνική επικράτεια αποτυπώνει η τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ, με στοιχεία από την αρχή της επιδημίας έως και τις 26 Απριλίου.
Από το σύνολο των 2517 κρουσμάτων, 578 (23%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1.181 (46.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.
Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 49 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 74 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:
Σύμφωνα με τον χάρτη γεωγραφικής κατανομής του ΕΟΔΥ, οι νομοί στους οποίους δεν έχει καταγραφεί κρούσμα είναι οι Γρεβενών, Ευρυτανίας και Φωκίδας.
Από την άλλη, οι περιοχές με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων (50 ανά 100.000 πληθυσμού που εμφανίζονται σε σκούρο πράσινο χρώμα) είναι οι νομοί Καστοριάς, Χερσόνησος του Άθω και Αργολίδας.
Όπως καταγράφεται στο αντίστοιχο διάγραμμα, ο ρυθμός των κρουσμάτων σημειώνει αύξηση στις 20 Απριλίου μετά τη διάγνωση 150 κρουσμάτων σε δομή προσφύγων στο Κρανίδι.
Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κοροναϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 64.608 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 3.523 (5.5%) ήταν θετικά στον κοροναϊό.
- Δύο αδέλφια στην ελληνική λίστα του Forbes 30 under 30
- Πόλη στις ΗΠΑ αίρει την ποτοαπαγόρευση μετά 120 χρόνια
- Άντονι Μπλίνκεν: Συνεχίζει τις προσπάθειες για τον τερματισμό των πολέμων σε Γάζα και Λίβανο
- Μετανάστευση: Πάνω από 900 εκατομμύρια άνθρωποι θέλουν να ζήσουν σε άλλη χώρα – Η θέση της Ελλάδας
- Μεντιλίμπαρ: «Eίχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε, αλλά…» (vid)
- Το φόρεμα που έσωσε τη Βικτόρια Μπέκαμ από την καταστροφή