Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Με μάσκες, γάντια, πλεξιγκλας και... ουρές η επαναλειτουργία των δικαστηρίων [Εικόνες]

Με μάσκες, γάντια, πλεξιγκλας και… ουρές η επαναλειτουργία των δικαστηρίων [Εικόνες]

Με αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας για την αποτροπή της εξάπλωσης του κοροναϊού, ξεκίνησε σήμερα Τρίτη η μερική λειτουργία του Ειρηνοδικείου και του Πρωτοδικείου της Αθήνας, στο πλαίσιο άρσης των περιοριστικών μέτρων

Με αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας για την αποτροπή της εξάπλωσης του κοροναϊού, ξεκίνησε σήμερα Τρίτη η μερική λειτουργία του Ειρηνοδικείου και του Πρωτοδικείου της Αθήνας, στο πλαίσιο άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Οι εικόνες που δίνονται στη δημοσιότητα, μας δείχνουν λίγο – πολύ πως θα είναι η επόμενη μέρα για όλους μας.

Προστατευτικές μάσκες, πλαστικά γάντια μιας χρήσης, αντισηπτικά και προστατευτικά τζάμια είναι κάποια από τα αντικείμενα που θα συναντούμε πλέον στην καθημερινότητά μας.

Δείτε επίσης: Έβαλαν πλαστικά παραβάν σε υποθηκοφυλακείο!

Η νέα πραγματικότητα

Στο Πρωτοδικείο υπήρξαν ελάχιστες προσελεύσεις πολιτών  -σύμφωνα με τις διατάξεις, οι δίκες θα διεξάγονται χωρίς την παρουσία διαδίκων- από την κεντρική πύλη του συγκροτήματος της Ευελπίδων που είναι η μόνη ανοικτή.

Στην είσοδο θερμομετρούν όποιον εισέρχεται εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, ενώ βρίσκονται και υπάλληλοι εταιρίας φύλαξης για την τήρηση των μέτρων αποφυγής συνωστισμού.

Αντίστοιχη εικόνα εμφάνισε και το Ειρηνοδικείο, όπου δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα συνωστισμού ή άλλο. Επίσης, στα μέτρα που ελήφθησαν για την επαναλειτουργία του Ειρηνοδικείου στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιορισμών στις δικαστικές υπηρεσίες, περιλαμβάνεται η παρουσία στις εισόδους όσο και σε άλλα σημεία εντός του κτιρίου αντισηπτικών, η χρήση των οποίων θα είναι υποχρεωτική.

Τόσο για το Πρωτοδικείο όσο και το Ειρηνοδικείο, οι δικαστικές υπηρεσίες που επαναλειτουργούν από σήμερα αφορούν διαδικασίες συναινετικών προσημειώσεων και Ασφαλιστικών μέτρων σχετικών με αναγκαστικές προσημειώσεις και άρσεις αυτών και συντηρητικές κατασχέσεις.

Στο Πρωτοδικείο έκανε αυτοψία ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός ενώ στο Ειρηνοδικείο μετέβη ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Θέμης Σοφός.

Στο Πρωτοδικείο βρέθηκε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ο οποίος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την τήρηση των μέτρων. Ο υπουργός αναφέρθηκε σε μικροπροβλήματα τα οποία ξεπεράστηκαν και πρόσθεσε:

«Το συναλλασσόμενο με τις υπηρεσίες κοινό επέδειξε κατά τη γνώμη μου πρωτόγνωρη υπευθυνότητα, ωριμότητα και βεβαίως συνέπεια στην προσπάθεια του ακολουθώντας πίστα τις οδηγίες για τη λήψη μέτρων ατομικής προστασίας από τον ΕΟΔΥ. Τα μέτρα τηρήθηκαν απαρέγκλιτα από τους δικαστικούς λειτουργούς και υπαλλήλους με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ, του υπουργείου προστασίας του πολίτη, της δημοτικής αστυνομίας και βεβαίως των ανθρώπων που εργάζονται στην ιδιωτική ασφάλεια».

Δεν έλειψε και ο συνωστισμός

Βέβαια την πρώτη μέρα λειτουργίας του υποθηκοφυλακείου δεν έλειψαν και οι τεράστιες ουρές.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, λόγω του συνωστισμού, να κριθεί απαραίτητη η επέμβαση της αστυνομίας, μιας και δεν τηρούνταν οι αποστάσεις ασφαλείας, ενώ η πολύωρη αναμονή οδήγησε σε εντάσεις και διαπληκτισμούς.

Sports in

«Πρώτη επιλογή για την Μπολόνια ο Ιωαννίδης»

Το όνομα του Φώτη Ιωαννίδη «παίζει» ξανά πολύ έντονα για την Μπολόνια

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024