Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ταλιάτα με μανιτάρια και φασολάκια

Ταλιάτα με μανιτάρια και φασολάκια

Βάζουμε στην άκρη τις τηγανιτές πατάτες και επιλέγουμε υγιεινά και νόστιμα συνοδευτικά

Προετοιμασία 15’, Μαγείρεμα 23′

ΥΛΙΚΑ  (για 4 μερίδες)

Για την ταλιάτα

4 φιλέτα μοσχαριού (ταλιάτα), 200 γρ. το καθένα

4 κ.γ. ελαιόλαδο

4 κ.γ. βούτυρο ελαφρύ

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι, πιπέρι

Για τα φασολάκια με τα μανιτάρια

300 γρ. φασολάκια πράσινα

150 γρ. μανιτάρια φρέσκα

1 κ.γ. ελαιόλαδο

½ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ταλιάτα: Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα αφήνουμε εκτός ψυγείου να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το σκόρδο και προσθέτουμε την ταλιάτα. Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά (ή για λίγο παραπάνω αν τη θέλουμε καλοψημένη).

Φασολάκια: Καθαρίζουμε τα φασολάκια. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει και τα ζεματίζουμε για 5 λεπτά. Τα σουρώνουμε και καθώς είναι στο σουρωτήρι τα βρέχουμε με κρύο νερό για να σταματήσουμε τον βρασμό.

Μανιτάρια: Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο για περίπου 10 λεπτά, προσθέτοντας το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι μέχρι να βγάλουν και να απορροφήσουν ξανά τα υγρά τους.

Must in

Ρεάλ Μαδρίτης – Σεβίλλη 4-2: Καταιγιστική η «Βασίλισσα» και -1 από την κορυφή

Η «Βασίλισσα» Ρεάλ νίκησε στο «Μπερναμπέου» τη Σεβίλλη με 4-2 και προσπέρασε την Μπαρτσελόνα, αφήνοντάς την τρίτη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2024
Απόρρητο