Πρόστιμο 150 ευρώ για τη μη χρήση μάσκας – Πού είναι υποχρεωτική η χρήση της
Η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε προσωπικό, πελάτες και επισκέπτες σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, κέντρα αισθητικής, κομμωτήρια, κουρεία, διαγνωστικά εργαστήρια και νοσοκομεία.
Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας σε ΜΜΜ, ταξί, κομμωτήρια και νοσοκομεία, όπως γνωστοποίησε σήμερα κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της επιδημίας του κοροναϊού στην Ελλάδα και τον σχεδιασμό για άρσης των μέτρων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.
Συγκεκριμένα ανέφερε πως η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε προσωπικό, πελάτες και επισκέπτες σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, κέντρα αισθητικής, κομμωτήρια, κουρεία, διαγνωστικά εργαστήρια και νοσοκομεία.
Όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός η μη συμμόρφωση στο παραπάνω μέτρο συνεπάγεται την επιβολή προστίμου ύψους 150 ευρώ.
«Το να βγούμε έξω και να είμαστε ασφαλείς είναι πιο σύνθετο», εξήγησε τονίζοντας πως τίποτε δεν έχει τελειώσει μέχρι να υπάρξει το εμβόλιο ή αποτελεσματική θεραπείας.
«Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις» πρόσθεσε τονίζοντας ότι ενδεχομένως να χρειαστούν ορισμένες περιοχές να ξαναμπούν σε καραντίνα εάν παρουσιαστεί υποτροπή στον αριθμό των κρουσμάτων και κριθεί αναγκαίο.
Απόσταση, αντισηπτικό και πλύση χεριών, χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους είναι τα βασικά όπλα, σημείωσε.
- Συνελήφθη 22χρονος – Έτρεχε με 167 χλμ στην ΕΟ Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών
- Σε κατάσταση σοκ οι κάτοικοι στη Μύκονο με τους φουσκωμένους λογαριασμούς του νερού
- FIR Αθηνών: «Ξεκάθαρα διοικητικό αλαλούμ» – Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας για το πόρισμα για το black out
- Δεκαετία Μητσοτάκη: Πάρτι για λωτοφάγους
- Όλοι οι λόγοι που ένας σκύλος σηκώνει το μπροστινό του πόδι
- Πρόβλημα στον Παναθηναϊκό ενόψει Μπάγερν: Νοκ-άουτ ο Κέντρικ Ναν!
- Κίφερ Σάδερλαντ: Συνελήφθη στο Χόλιγουντ – Τι συνέβη στον διάσημο ηθοποιό
- Ερυθρόλευκη «μάχη» στο Κόπα Άφρικα: Ονιεμαέτσι vs Ελ Κααμπί για μία θέση στον τελικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 14.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tianhao-wang-aME_eAFPU2A-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442