Μακελειό στη Συρία : 46 νεκροί στην έκρηξη βυτιοφόρου ανάμεσά τους 11 παιδιά
Ανάμεσα στα θύματα ήταν έξι σύροι μαχητές προσκείμενοι στην Άγκυρα, αλλά και 11 παιδιά
- Με τι δεν είναι ικανοποιημένοι οι εργαζόμενοι - Και δεν είναι ο μισθός η μεγαλύτερη ανησυχία τους
- Το ύστατο μήνυμα του Κώστα Χαρδαβέλλα στους θεατές του: Μέσα μας υπάρχει μία βόμβα χιλίων μεγατόνων, η ψυχή
- Πρόστιμα 5,5 εκατ. για αισχροκέρδεια σε 8 πολυεθνικές - Για ποιες εταιρείες χτυπάει η καμπάνα
- Το Λονδίνο καταδικάζει τις «απειλές» Μεντβέντεφ – Είπε ότι δημοσιογράφοι των Times είναι «νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι»
Τουλάχιστον «46 άνθρωποι, ανάμεσά τους άμαχοι» σκοτώθηκαν και «άλλοι τουλάχιστον 50» τραυματίστηκαν στην επίθεση που έγινε την Τρίτη σε αγορά της Αφρίν, πόλης της βόρειας Συρίας που κατέχουν ο στρατός της Τουρκίας και σύροι αντικαθεστωτικοί μαχητές που έχουν συμμαχήσει μαζί του, κατά νεότερο απολογισμό της μη κυβερνητικής οργάνωσης Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η ΜΚΟ αυτή, με έδρα το Λονδίνο, είχε κάνει λόγο χθες για τουλάχιστον 36 νεκρούς, ενώ ο τουρκικός στρατός έκανε λόγο για 40.
Ανάμεσα στα θύματα ήταν έξι σύροι μαχητές προσκείμενοι στην Άγκυρα, αλλά και 11 παιδιά, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ο απολογισμός ενδέχεται να γίνει πιο βαρύς, καθώς αρκετοί τραυματίες βρίσκονται σε «κρίσιμη» κατάσταση, σημείωσε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για την ενέργεια.
Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας υποστήριξε ότι επρόκειτο για επίθεση της συριακής κουρδικής οργάνωσης Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).
Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μόργκαν Ορτέιγκους χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τέτοιες «άνανδρες» ενέργειες, «από όποια πλευρά κι αν προέρχονται» στον συνεχιζόμενο πόλεμο στη Συρία.
Η κουρδική περιοχή Αφρίν, στην επαρχία του Χαλεπιού, καταλήφθηκε τον Μάρτιο του 2018 από τον τουρκικό στρατό και σύρους αντικαθεστωτικούς βοηθητικούς του που εκδίωξαν τη YPG από την περιοχή.
Οι μισοί από τους 320.000 κατοίκους του κουρδικού θύλακα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους όταν έγινε η έφοδος του τουρκικού στρατού και των σύρων αντικαθεστωτικών. Οι περισσότεροι εξ αυτών δεν επέστρεψαν ποτέ.
Στην περιοχή αυτή σήμερα έχουν εγκατασταθεί χιλιάδες άμαχοι που αναγκάστηκαν να φύγουν από περιοχές των αντικαθεστωτικών που ανακατέλαβαν οι δυνάμεις της Δαμασκού.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ και τη Διεθνή Αμνηστία, αναγκαστικές απαλλοτριώσεις και σωρεία παραβιάσεων και ωμοτήτων έχουν καταγραφεί στον θύλακα, ειδικά από τους σύρους αντικαθεστωτικούς συμμάχους της Τουρκίας.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις