Στην εκδοχή του ότι το βρέφος έπεσε με το καρότσι από τις σκάλες, καταλήγουν οι Αρχές για το περιστατικό που συνέβη χθες το μεσημέρι στη Μυρτιά και συγκλόνισε το πανελλήνιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεαροί γονείς υποστήριξαν πως διέφυγε της προσοχής τους το έξι μηνών κοριτσάκι που βρισκόταν στο καρότσι και έπεσε από το πλατύσκαλο στο έδαφος – «κατεβαίνοντας» τα σκαλοπάτια από ύψος ενάμιση μέτρου.
Το περιστατικό συνέβη σε συνοικισμό ΡΟΜΑ στη Μυρτιά στη μια το μεσημέρι και άμεσα υπήρξε κινητοποίηση των Αρχών, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να παραλαμβάνει το βρέφος και τη μητέρα και να τους μεταφέρει στο νοσοκομείο Πύργου και αργότερα στο Καραμανδάνειο παιδιατρικό νοσοκομείο Πατρών προληπτικά.
Αρχικά είχαν ακουστεί δύο εκδοχές: η μια πως η μητέρα πέταξε το παιδί και η δεύτερη πως το παιδί έπεσε μόνο του από το καρότσι.
Σύμφωνα με το ilialive.gr, αυτό που προέκυψε από την προανάκριση και τις καταθέσεις γονέων και συγγενών είναι πως το καρότσι με το βρέφος βρισκόταν στο μέσο της σκάλας από τον πρώτο όροφο στο ισόγειο και στο πλατύσκαλο, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το καρότσι «τσούλησε» και το μωράκι άρχισε μέσα στο καρότσι να «κατρακυλάει» στα σκαλοπάτια και να καταλήγει στο έδαφος, χωρίς να υπάρξει κάποιος σοβαρός τραυματισμός.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.