Σπινόσαυρος : Ο πρώτος δεινόσαυρος που κολυμπούσε σε ποτάμια της Βόρειας Αφρικής
Οι παλαιοντολόγοι έχουν, επιτέλους, αποδείξεις ότι κάποιοι δεινόσαυροι κολυμπούσαν, καθώς ανακάλυψαν ότι ο Σπινόσαυρος, ο μεγαλύτερος σε μήκος γνωστός σαρκοβόρος δεινόσαυρος, που έφθανε τα επτά μέτρα, ζούσε μέσα σε μεγάλα ποτάμια της Βόρειας Αφρικής
- Economist: Οι εργαζόμενοι αγαπούν τον Τραμπ, τα συνδικάτα πρέπει να τον φοβούνται
- Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα - Κορυφώνεται η κίνηση, τι να προσέχουμε όταν αγοράζουμε παιχνίδια και τρόφιμα
- Τα ζώδια σήμερα: Γλύκανε μωρέ λίγο, μην είσαι σαν κακό χρόνο να'χεις
- Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια για τον σκύλο και τη γάτα μας – Εύγευστες συνταγές
Οι παλαιοντολόγοι έχουν, επιτέλους, αποδείξεις ότι κάποιοι δεινόσαυροι κολυμπούσαν, καθώς ανακάλυψαν ότι ο Σπινόσαυρος, ο μεγαλύτερος σε μήκος γνωστός σαρκοβόρος δεινόσαυρος, που έφθανε τα επτά μέτρα, ζούσε μέσα σε μεγάλα ποτάμια της Βόρειας Αφρικής.
Ήταν ένα «ποταμίσιο τέρας» με κοφτερά δόντια, που ζούσε πριν από 95 εκατομμύρια χρόνια και ζύγιζε έως επτά τόνους, σύμφωνα με τους επιστήμονες.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Παλαιοντολογίας Νιζάρ Ιμπραχίμ του Πανεπιστημίου του Ντιτρόιτ Μέρσι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Nature, βρήκαν στο νοτιοανατολικό Μαρόκο απολιθώματα οστών της μακριάς ουράς του Σπινόσαυρου, που του επέτρεπαν να κολυμπά και να κυνηγάει μέσα στο νερό, περίπου όπως οι κροκόδειλοι.
Ο μοναδικός σωζόμενος σκελετός Σπινόσαυρου (Spinosaurus aegyptiacus), αλλά χωρίς ουρά, είχε βρεθεί το 2008 στη Βόρεια Αφρική.
Άλλα παλαιότερα απολιθώματα στεγάζονταν στο Μόναχο και είχαν καταστραφεί κατά τους βομβαρδισμούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Τώρα τα νέα απολιθώματα ρίχνουν περισσότερο φως σε αυτόν τον κατά πάσαν πιθανότητα αμφίβιο δεινόσαυρο, ο οποίος θα ήταν ο φόβος και τρόμος των άλλων υδρόβιων πλασμάτων, ακόμη και των καρχαριών.
Όταν έβγαινε στην ξηρά, μάλλον θα περπατούσε σε τέσσερα μικρά πόδια (όχι σε δύο, όπως ο σαρκοβόρος στεριανός Τυρανόσαυρος) και θα άφηνε εκεί τα αυγά του.
«Η ανακάλυψη πραγματικά μάς ανοίγει τα μάτια για έναν ολόκληρο νέο κόσμο δυνατοτήτων σχετικά με τους δεινόσαυρους. Αλλάζει δραστικά όσα ξέρουμε γι’ αυτούς, καθώς δεν υπάρχει άλλο ζώο σαν κι αυτό κατά τα 220 εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης των δεινοσαύρων, πράγμα εντυπωσιακό» δήλωσε ο κ. Ιμπραχίμ.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις