Γιατί οι Ιταλοί σταμάτησαν να τραγουδούν
Είναι πλέον μια χώρα όπου κυριαρχεί η μοναξιά και η κατήφεια, μια χώρα σε κατάθλιψη, όπως την παρουσίασε σε ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ το Skynews.
- ΣΥΡΙΖΑ: Στο αντιΣύριζα μέτωπο ο Κασσελάκης, σαν έτοιμος από καιρό εκτοξεύει χυδαιότητες για το Μάτι
- Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τη δολοφονία της Δώρας στο Αγρίνιο
- Πόσο αντέχουν τα αποθέματα φυσικού αερίου; Σε συμπληγάδες η Ευρώπη
- Μακελειό στην Κίνα: Οκτώ νεκροί και 17 τραυματίες από επιθέσεις με μαχαίρι σε σχολή
Η πανδημία άλλαξε κυριολεκτικά τον χαρακτήρα και την ταυτότητα των Ιταλών. Αρκούσαν μόνο δύο μήνες για τη χώρα που έχει συνδέσει την ιστορία της με το τραγούδι, κλασσικό και σύγχρονο, που στο DNA των πολιτών της ήταν η αισιοδοξία, ο θόρυβος, το γέλιο και η διασκέδαση να σιωπήσει.
Είναι πλέον μια χώρα όπου κυριαρχεί η μοναξιά και η κατήφεια, μια χώρα σε κατάθλιψη, όπως την παρουσίασε σε ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ το Skynews.
Στην βαριά τραυματισμένη Ιταλία, ωστόσο υπάρχει ένα χωριό στην Τοσκάνη, το οποίο μάλιστα έχει και κινεζική κοινότητα, που βγήκε σχεδόν αλώβητο από την πανδημία. Πρόκειται για το Πράτο, που έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 29 θανάτους. Ο ένας στους πέντε κατοίκους είναι κινέζος.
Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν το βράδυ του Σαββάτου ότι στην πραγματικότητα οι θάνατοι ασθενών του κοροναϊού, το τελευταίο εικοσιτετράωρο δεν παρουσιάζουν αύξηση αλλά σημαντική μείωση.
Ο νέος αυτός απολογισμός οφείλεται στο ότι, όπως έγινε σαφές, στο σύνολο του σημερινού απολογισμού, προστέθηκαν στον αριθμό των νεκρών των τελευταίων είκοσι τεσσάρων ωρών και στοιχεία που αφορούν ασθενείς οι οποίοι έχασαν την ζωή τους, στο σπίτι, τον Απρίλιο, στην περιφέρεια της Λομβαρδίας.
Κατά συνέπεια, οι νεκροί της σημερινής ημέρας είναι 192 και οι θάνατοι του Απριλίου οι οποίοι καταγράφηκαν επίσημα μόνον σήμερα, 282.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις