Remdesivir: Το «σωτήριο» φάρμακο θα μπορούσε να εξαχθεί εκτός ΗΠΑ
Ο διευθυντής του αμερικανικού εργαστηρίου Gilead διαβεβαίωσε σήμερα ότι η Ουάσιγκτον δεν θα μπλόκαρε τις εξαγωγές του πειραματικού αντιικού φαρμάκου remdesivir, που μειώνει κατά ημέρες, σύμφωνα με μια μεγάλη κλινική μελέτη, την περίοδο αποκατάστασης των σοβαρά ασθενών με τη νόσο Covid-19
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Ο διευθυντής του αμερικανικού εργαστηρίου Gilead διαβεβαίωσε σήμερα ότι η Ουάσιγκτον δεν θα μπλόκαρε τις εξαγωγές του πειραματικού αντιικού φαρμάκου remdesivir, που μειώνει κατά ημέρες, σύμφωνα με μια μεγάλη κλινική μελέτη, την περίοδο αποκατάστασης των σοβαρά ασθενών με τη νόσο Covid-19.
«Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε φάση με την αμερικανική κυβέρνηση να εξυπηρετήσουμε τόσο τους ασθενείς εδώ στις ΗΠΑ» όπως τους ασθενείς σε «άλλες χώρες στον κόσμο», δήλωσε ο Ντάνιελ Ο΄Ντέι στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.
«Έχετε δικαίωμα να κάνετε εξαγωγές;» τον ρώτησε η δημοσιογράφος.
«Ναι. Εξηγάγαμε χιλιάδες δόσεις για τις κλινικές δοκιμές και για συγκαταβατική χορήγηση κατ΄εξαίρεση» απάντησε, αναφερόμενος σε ειδικά προγράμματα που χρησιμοποιούν μη εγκεκριμένα προς το παρόν φάρμακα.
Η αμερικανική Υπηρεσία Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε την Παρασκευή τη χρήση εκτάκτως της ρεμδεσιβίρης. Ο Ντάνιελ Ο΄Ντέι βρέθηκε στο πλευρό του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, για να ανακοινώσει την έγκριση και μια δωρεά 1,5 εκατομμυρίων φιαλιδίων εκ μέρους της Gilead.
Αυτό θα επιτρέψει να φροντίσουμε «μεταξύ 100.000 και 200.000 ασθενείς», βάσει της διάρκειας της θεραπείας (5 ή 10 ημέρες), επισήμανε στο CBS. «Κάναμε δωρεά (στην αμερικανική κυβέρνηση) ολόκληρου του στοκ που διαθέταμε στην αλυσίδα εφοδιασμού μας».
«Οι ασθενείς θα έχουν πρόσβαση εδώ (…) στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο, όταν ληφθούν αποφάσεις ρυθμιστικού χαρακτήρα για αυτές τις χώρες», διευκρίνισε.
Η αμερικανική κυβέρνηση «θα καθορίσει» πού θα σταλεί το φάρμακο.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις