Κοροναϊός: Στη Βρετανία η επιδημία δεν έχει φτάσει στην κορύφωσή της
Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC) δήλωσε σήμερα ότι η Βρετανία είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες η επιδημία του κοροναϊού δεν έχει φτάσει στην κορύφωσή της
Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC) δήλωσε σήμερα ότι η Βρετανία είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες η επιδημία του κοροναϊού δεν έχει φτάσει στην κορύφωσή της, αντίθετα με τους ισχυρισμούς της βρετανικής κυβέρνησης.
Ως τις 4 Μαΐου στη Βρετανία είχαν καταγραφεί σχεδόν 190.000 κρούσματα της covid-19 και σχεδόν 28.500 θάνατοι. Στην Ευρώπη μόνο η Ιταλία έχει αναφέρει περισσότερους θανάτους από τον κοροναϊό.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, που προσβλήθηκε και ο ίδιος από τον ιό SARS-CoV-2, δήλωσε την Πέμπτη ότι η χώρα έχει ξεπεράσει την κορύφωση της επιδημίας και “βρίσκεται σε καθοδική τροχιά”.
Όμως η Άντρεα Έιμον διευθύντρια του ECDC δήλωσε σε ευρωβουλευτές ότι στη Βουλγαρία εξακολουθεί να καταγράφεται άνοδος στον αριθμό των κρουσμάτων, ενώ στη Βρετανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σουηδία “δεν υπάρχουν ουσιαστικές αλλαγές τις τελευταίες 14 ημέρες”.
Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες παρατηρείται μείωση των νέων κρουσμάτων, επεσήμανε η ίδια. “Από το Σάββατο φαίνεται ότι το αρχικό κύμα μολύνσεων (στην Ευρώπη) έχει περάσει την κορύφωσή του”, δήλωσε η Έιμον στους ευρωβουλευτές στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.
Η ECDC παρακολουθεί και τις 27 χώρες της ΕΕ και επιπλέον τη Βρετανία, τη Νορβηγία, το Λίχτενσταϊν και την Ισλανδία.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τριντό: Τον εγκατέλειψε η πλειοψηφία των βουλευτών του – Πολιτική κρίση στο φόντο της εκλογής Τραμπ
- «Ήταν όλοι τους παιδιά μου», το αριστούργημα του Άρθουρ Μίλλερ στο θέατρο Αλκυονίς
- Το ΕΚΠΑ στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο του CIVIS: Μια Διαδρομή Πρωτοπορίας και Εξωστρέφειας
- Εφορία: Αυτόματη επιβολή προστίμων για εκπρόθεσμες φορο-δηλώσεις
- Πως ο πόλεμος στην Ουκρανία έκανε ακροδεξιά και πληθωρισμό παγκόσμιους «βασιλιάδες»
- Επιστροφή στον πρώην: Η σύγχρονη «Οδύσσεια» των σχέσεων