Από την Δευτέρα το δίπλωμα οδήγησης στο σπίτι σας με ένα τηλεφώνημα
Τέλος στην ταλαιπωρία και την αναμονή στο γκισέ για την παραλαβή του διπλώματος οδήγησης θέτει η Περιφέρεια Αττικής με την καθιέρωση της ταχυδρομικής αποστολής των διπλωμάτων στα σπίτια των ενδιαφερομένων.
Τέλος στην ταλαιπωρία και την αναμονή στο γκισέ για την παραλαβή του διπλώματος οδήγησης θέτει η Περιφέρεια Αττικής με την καθιέρωση της ταχυδρομικής αποστολής των διπλωμάτων στα σπίτια των ενδιαφερομένων.
Το νέο σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή από την ερχόμενη Δευτέρα.
Με αφορμή την εφαρμογή της νέας διαδικασίας ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επισημαίνει ότι η Περιφέρεια με γνώμονα το δραστικό περιορισμό της ταλαιπωρίας των πολιτών και τις πολύωρες αναμονές σε μία περίοδο που απαιτείται όλοι να αποφεύγουμε το συγχρωτισμό, κάνει ένα ουσιαστικό και έμπρακτο βήμα κατά της γραφειοκρατίας. Σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία γίνεται «πράξη η μείωση της γραφειοκρατίας και ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες».
Η εφαρμογή του νέου συστήματος από 11 Μαΐου πραγματοποιείται ως εξής: Οι ενδιαφερόμενοι αφού επικοινωνήσουν με τις οικείες Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών ανά Περιφερειακή Ενότητα θα δηλώνουν ή θα επικαιροποιούν την ταχυδρομική τους διεύθυνση και στη συνέχεια με συστημένη αποστολή και χωρίς επιβάρυνση θα λαμβάνουν την άδεια οδήγησης, είτε πρόκειται για νέα, είτε για ανανέωση ή επέκταση παλαιάς.
Σε περίπτωση που επιθυμούν να παραλάβουν το δίπλωμα οδήγησης οι ίδιοι ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος από την υπηρεσία αυτό θα γίνεται μόνο με προσυνεννόηση (ραντεβού) προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
Τηλέφωνα Επικοινωνίας Διευθύνσεων Μεταφορών & Επικοινωνιών ανά Περιφερειακή Ενότητα.
- Πλάκα: Η «γειτονιά των θεών» κινδυνεύει από τον υπερτουρισμό – Αφιέρωμα στον Guardian
- Κωνσταντινίδης: «Το θέμα με Τάισον έχει λήξει»
- Αττική: Mεθυσμένη οδηγός συνελήφθη δύο φορές σε διάστημα λίγης ώρας – Την καταδίωξαν για να συλληφθεί
- Κλειστά ακίνητα: Τα μισά κίνητρα και η τσουχτερή… ανακαίνιση [γραφήματα]
- Επίθεση στο Μόναχο: Μια μητέρα και η δίχρονη κόρη της υπέκυψαν στα τραύματά τους
- Τρόφιμα και κλιματική αλλαγή: Για νέα άνοδο τιμών το 2025 προειδοποιούν οι ειδικοί