Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Μεγάλα τα προβλήματα στα σχολεία Παπάγου-Χολαργού

Μεγάλα τα προβλήματα στα σχολεία Παπάγου-Χολαργού

Τι ζητά η Ενωση Γονέων

Την έντονη ανησυχία τους διατύπωσαν τα μέλη της ένωσης γονέων Παπάγου-Χολαργού εν όψει του ανοίγματος των σχολείων. Ακολουθεί η ανακοίνωση τους.

Ως Ένωση Γονέων Παπάγου- Χολαργού, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας σχετικά με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων.

Η αγωνία μας, προέρχεται, κυρίως από το γεγονός ότι πριν την πανδημία του κορονωϊού, στα σχολεία του Δήμου μας υπήρχαν προβλήματα που αναδείχθηκαν με δεκάδες παρεμβάσεις της Ένωσης και Συλλόγων Γονέων (π.χ. έλλειψη καθαριότητας, ανεπαρκείς κτιριακές υποδομές), ενώ κατά τη διάρκεια της καραντίνας, δεν εξασφαλίστηκε, με ευθύνη του Υπουργείου, η ισότιμη μορφωτική διαδικασία για όλα τα παιδιά (βλ. μη προμήθεια δωρεάν σύνδεσης ίντερνετ και Η/Υ ή τάμπλετ).

Εκφράζοντας τα αιτήματα που θέτει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας και με στόχο το άνοιγμα των σχολείων να συνοδεύεται με όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις που να εξασφαλίζουν ΤΩΡΑ την ασφάλεια όλων, χωρίς να μετακυλίεται το κόστος και η ευθύνη στους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, ως Ένωση Γονέων προσκαλούμε τα Δ.Σ. των Συλλόγων να είμαστε σε ετοιμότητα, σε άμεση επικοινωνία και συνεργασία, και να δρομολογήσουμε ΠΡΙΝ το άνοιγμα των σχολείων τις παρακάτω κινήσεις:

1)   Να παραλάβουμε έγκαιρα τις επίσημες Οδηγίες του Υπουργείου, όπως προανήγγειλε η Υπουργός (ότι θα σταλούν από πριν στα Σχολεία και τους Γονείς) και αποστολή τους στους γονείς των Σχολείων μας, αν δε το κάνουν τα Σχολεία.

2)   Αμέσως μετά, επικοινωνία της Ένωσης Γονέων με τον Δήμο, για επιβεβαίωση ότι οι επίσημες οδηγίες θα μπορέσουν να υλοποιηθούν από πλευράς Δημοτικής Αρχής.

3)   Οι Σύλλογοι Γονέων κάθε Σχολείου, να προβούν σε επικοινωνία με τις Διευθύνσεις των Σχολείων ΠΡΙΝ αυτά ανοίξουν, ώστε να διαπιστωθεί σε ποια φάση βρίσκεται η προετοιμασία για την τήρηση των επίσημων οδηγιών.

4)   Την ημέρα ανοίγματος των Σχολείων, μέλη των Δ.Σ. μας, να παρίστανται στο σχολείο, για να διαπιστώσουμε την πραγματική κατάσταση και την τήρηση των επίσημων οδηγιών επί τόπου.

Καλούμε τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων, να ενημερώνουν τους γονείς των Σχολείων, για οποιεσδήποτε ενέργειες, κινήσεις, απαντήσεις από τους αρμοδίους.

Σε κάθε περίπτωση που δεν τηρούνται οι αναγκαίοι όροι για την υγιεινή και ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών κατά την επανέναρξη των μαθημάτων, να είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και το Δήμο, επιφυλασσόμενοι για τις αντιδράσεις μας ανάλογα των περιστάσεων.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Παπάγου- Χολαργού

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Νετανιάχου: Η δολοφονία Νασράλα αλλάζει τις ισορροπίες - Δεν υπάρχει μέρος που να μη φτάνει το χέρι του Ισραήλ

Ως απαραίτητο βήμα για να υλοποιηθούν οι στόχοι του Ισραήλ περιέγραψε ο Νετανιάχου τη δολοφονία του Χασάν Νασράλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024