Θεοχάρης στη FAZ: Υγειονομικά πρωτόκολλα για την στήριξη του τουρισμού
Το πλέγμα μέτρων με τα οποία η Ελλάδα θα επανεκκινήσει την τουριστική της βιομηχανία μεταφέρει ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα FAZ.
- «Πνιγμός στα 30.000 πόδια» - Αεροπλάνο άρχισε να πλημμυρίζει εν ώρα πτήσης [Βίντεο]
- Μπακογιάννη: Η Σακελλαροπούλου θα μπορούσε να προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας
- Εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο του Σικάγο έπαιξαν ξύλο με... τις πινακίδες «προσοχή βρεγμένο δάπεδο»
- «Πρέπει να κάνουν δήλωση ότι σέβονται το πολίτευμα» - Οι όροι για να πάρουν την ιθαγένεια οι Γλύξμπουργκ
Το πλέγμα μέτρων με τα οποία η Ελλάδα θα επανεκκινήσει την τουριστική της βιομηχανία μεταφέρει ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα FAZ.
Αφού σημειώνει ότι σε λίγες μέρες θα κατατεθούν προς διαβούλευση τα προτεινόμενα υγειονομικά μέτρα, υπογράμμισε ότι στα ελληνικά ξενοδοχεία τα πράγματα σίγουρα δεν θα είναι όπως στα νοσοκομεία.
«Θέλουμε ένα πλάνο που να εγγυάται την ασφάλεια, αλλά να είναι και ρεαλιστικό. Ο συνδυασμός είναι σημαντικός, με τα σωστά μέτρα στη σωστή θέση, ούτως ώστε όλοι να μπορούν να νιώσουν καλά και να χαλαρώσουν», σημείωσε ο κ. Θεοχάρης.
Σε ερώτηση για το ευρωπαϊκό υγειονομικό πρωτόκολλο ο κ. Θεοχάρης ανάφερε ότι άν δεν μπορούμε να φτάσουμε σε μια ευρωπαϊκή θέση, μεμονωμένες χώρες μπορούν να προχωρήσουν με δική τους ευθύνη.
Σε αυτήν την περίπτωση, οι διμερείς συμφωνίες θα είναι καταρχήν ο κανόνας. Εάν αποδειχθούν επιτυχείς, θα έχουμε επιχειρήματα για να τις επεκτείνουμε σε ολόκληρη την Ευρώπη. Χωρίς μια πανευρωπαϊκή λύση, δεν θα υπάρξει μακροπρόθεσμα σημαντική ανάκαμψη του τουρισμού, υπογράμμισε ο υπουργός.
Τεστ για κοροναϊό
Ερωτηθείς ο υπουργός για αν ποιος θέλει να εισέλθει στην Ελλάδα θα πρέπει να επιδεικνύει ένα αρνητικό τεστ για κοροναϊό ή αυτό θα πρέπει να γίνει μόνο μετά την άφιξη, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει ακόμη η τελική απόφαση των επιδημιολόγων, αλλά η ιδέα είναι φυσικά οι έλεγχοι να πραγματοποιούνται στη χώρα αναχώρησης, ούτως ώστε οι άνθρωποι ήδη από το αεροπλάνο να αισθάνονται ασφαλείς ότι και οι άλλοι επιβάτες έχουν ελεγχθεί αρνητικά για κοροναϊό. Οι άνθρωποι πρέπει άλλωστε να μπορούν να ξεκουραστούν και να μην αναρωτιούνται συνεχώς στην παραλία, πόσο υψηλό είναι το ποσοστό αναπαραγωγής στη χώρα, από την οποία προέρχεται ο άνθρωπος που κάθεται κάτω από τη διπλανή ομπρέλα».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις