Ιταλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι έχουν το εμβόλιο που εξουδετερώνει τον κοροναϊό
«Αέρας» αισιοδοξίας, όσον αφορά στην ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κοροναϊός, φυσάει από την Ιταλία
- Σε κρίσιμη κατάσταση έφηβος που μολύνθηκε από τη γρίπη των πτηνών
- Αλλαγή ευρωπαϊκής πολιτικής για τις αμυντικές δαπάνες – Τι θα γίνει με τα Ταμεία Συνοχής
- Οι αναρτήσεις της Ειρήνης μετά το θάνατο κάθε παιδιού στην Αμαλιάδα
- Πολεμικά αεροσκάφη του Ισραήλ βομβαρδίζουν την Βηρυτό, η Χεζμπολάχ χτυπάει το Τελ Αβίβ
«Αέρας» αισιοδοξίας, όσον αφορά στην ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κοροναϊός, φυσάει από την Ιταλία!
Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, ιταλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι το εμβόλιο που παράγουν θα είναι το πρώτο στον κόσμο το οποίο στην ουσία εξουδετερώνει τον κοροναϊό. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται =σκοπεύουν να προχωρήσουν σε δοκιμές σε ανθρώπους, το Φθινόπωρο.
Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, οι επιστήμονες της εταιρείας ιατρικών ερευνών, Takis Biotech, με έδρα τη Ρώμη, χορήγησαν το εμβόλιο σε ποντίκια και πήραν τα αντισώματα που παρήχθησαν.
Ζωτικής σημασίας για το «χτίσιμο» ανοσίας κρίνονται τα αντισώματα, ενώ από τα προκαταρκτικά αποτελέσματα εργαστηριακών δοκιμών φάνηκε ότι τα αντισώματα που δημιουργήθηκαν από τις δοκιμές στα ποντίκια ήταν ικανά να σταματήσουν τη μόλυνση των ανθρώπινων κυττάρων από τον κοροναϊό.
«Από όσο γνωρίζουμε, είμαστε οι πρώτοι στον κόσμο που έχουμε αποτελέσματα για την εξουδετέρωση του κοροναϊού με εμβόλιο» τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Λουίτζι Ορίτσιο.
Η μέθοδος δοκιμής του εμβολίου περιελάμβανε την εισαγωγή μικρής ποσότητας κλωνοποιημένου γενετικού κώδικα από τον ιό στο σώμα.
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Οξφόρδης «τρέχουν» για ένα αποτελεσματικό εμβόλιο
Όλα αυτά ενώ οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης δουλεύουν εντατικά για να έχουν και εκείνοι ένα εμβόλιο νωρίτερα από τους 12 μήνες.
Το εμβόλιο από την Οξφόρδη, αποκαλούμενο «ChAdOx1», θα μπορούσε να οδηγήσει σε μαζική παρασκευή μετά από τις εργαστηριακές και κλινικές δοκιμές.
Η ερευνητική ομάδα στην Οξφόρδη υπό την καθηγήτρια Σάρα Γκίλμπερτ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει κλινικές δοκιμές του εμβολίου, εφόσον βέβαια έχουν προηγηθεί δοκιμές σε ζώα.
Αν οι δοκιμές αυτές έχουν ικανοποιητικά αποτελέσματα, η ερευνητική ομάδα θα προχωρήσει σε διευρυμένες κλινικές δοκιμές για να διαπιστωθεί πλέον η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ως προς την προστασία από τον Covid- 19.
Τo πρόγραμμα για τις κλινικές δοκιμές έχει ως εξής:
Φάση Ι – Εμβολιασμός 510 εθελοντών ηλικίας 18-55 ετών, οι μισοί με το νέο εμβόλιο COVID-19 και οι άλλοι μισοί με εμβόλιο ελέγχου.
Φάση ΙΙ – Διεύρυνση της μέγιστης ηλικίας των συμμετεχόντων, από 55 έως 70 ετών και στη συνέχεια άνω των 70 ετών.
Φάση ΙΙΙ – Εμβολιασμός 5 χιλιάδων εθελοντών, ηλικίας άνω των 18 ετών, οι μισοί με το εμβόλιο για τον COVID-19.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις