Πώς ξεχωρίζουμε τον κοροναϊό από τις ανοιξιάτικες αλλεργίες
Τις διαφορές και τις ομοιότητες των συμπτωμάτων λοίμωξης με κοροναϊό και αλλεργιών ανέλυσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για την πανδημία, Σωτήρης Τσιόδρας
- Economist: Οι εργαζόμενοι αγαπούν τον Τραμπ, τα συνδικάτα πρέπει να τον φοβούνται
- Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα - Κορυφώνεται η κίνηση, τι να προσέχουμε όταν αγοράζουμε παιχνίδια και τρόφιμα
- Τα ζώδια σήμερα: Γλύκανε μωρέ λίγο, μην είσαι σαν κακό χρόνο να'χεις
- Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια για τον σκύλο και τη γάτα μας – Εύγευστες συνταγές
Τις διαφορές και τις ομοιότητες των συμπτωμάτων λοίμωξης με κοροναϊό και αλλεργιών ανέλυσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για την πανδημία, Σωτήρης Τσιόδρας.
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την εξέλιξη της νόσου στη χώρα, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως είναι σημαντικό θέμα η εμφάνιση των αλλεργιών αυτή την περίοδο, ιδιαίτερα μίας κατάστασης που ονομάζεται αλλεργική ρινίτιδα και μπορεί να έχει κάποια παρόμοια συμπτώματα.
«Δεν μοιάζουν όλα, κάποια μοιάζουν, κάποια δεν μοιάζουν. Και φυσικά, κάποιοι από αυτούς τους ασθενείς, υπολογίζεται περίπου γύρω στο 20% στην πατρίδα μας, των ασθενών που έχουν αυτές τις εποχικές αλλεργίες, έχουν και άσθμα, για το οποίο μπορεί να παίρνουν φάρμακα, και να έχουν μια συχνή ιατρική παρακολούθηση».
Σύμφωνα με τον ίδιο «ένα χαρακτηριστικό των αλλεργιών, είναι το φτάρνισμα και τα κόκκινα μάτια και ακολουθεί σ’ αυτό το πάνελ της αλλεργίας η καταρροή από τη μύτη και η φαγούρα. Αρα αυτά τα τέσσερα συμπτώματα είναι που καθορίζουν την εμφάνιση μιας αλλεργίας.
Κάποια από αυτά εμφανίζονται κυρίως στην αλλεργία, όπως το φτάρνισμα, η φαγούρα και τα κόκκινα μάτια, αλλά όχι στον κοροναϊό.
«Θέλει μια προσοχή αν προσπαθήσει κάποιος να διαφοροποιήσει τα συμπτώματα κι αν δεν είναι σίγουρος καλό θα είναι να ρωτά τον γιατρό του. Γιατί αν χρειαστεί θα πρέπει να ελεγχθεί» είπε ο κ. Τσιόδρας.
Τι συμβαίνει με τον πυρετό
Ο καθηγητής αναφέρθηκε και στο σύμπτωμα του πυρετού, τονίζοντας πως δεν καθορίζει την αλλεργική κατάσταση. Οι μυαλγίες, επίσης, η κόπωση που καμιά φορά εμφανίζουν τα αλλεργικά άτομα, είναι κάτι το οποίο θέλει χρόνο, δεν είναι αυτή η οξεία καταβολή που εμφανίζει ο ιός:
«Αυτό που έχουν να κάνουν οι ασθενείς με αλλεργία είναι να ακολουθούν προσεκτικά τις συμβουλές του γιατρού τους, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, έχω μιλήσει με επικεφαλής επιστήμονες αλλεργιολόγους γι’ αυτό το θέμα και όλοι μου είπαν ότι τα άτομα με αλλεργίες θα πρέπει να συνεχίσουν τα φάρμακά τους, την αγωγή τους, να είναι σε επικοινωνία με τον γιατρό τους κι αν χρειαστεί έλεγχος, να γίνεται» κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις