Ραβανί με γιαούρτι και γλυκό του κουταλιού
Φυσικά και θα μπορούσαμε να το σερβίρουμε χωρίς επικάλυψη, αλλά το γιαούρτι «δροσίζει» το σιροπιαστό μας γλυκό
- Η Google πιέζεται να πουλήσει το Chrome, η OpenAI αναπτύσσει δικό της browser
- Νέο πολιτικό σκηνικό – Η ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ, οι «νάρκες» για Μητσοτάκη και το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ
- Οι αλλαγές στη λειτουργία των Airbnb και η ανατροπή στις μισθώσεις
- Εξάρθρωση τρομοκρατικού πυρήνα που συνδέεται με τον ΙSIS, στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης ασφαλείας Ισπανίας – Μαρόκου
Προετοιμασία 35΄, Αναμονή 3 ώρες, Ψήσιμο 40΄
ΥΛΙΚΑ (για 8-10 μερίδες)
7 μεγάλα αβγά
250 γρ. ζάχαρη
Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
1½ κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο + λίγο ακόμη για το ταψί
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ, κοσκινισμένο
250 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
Λίγο βούτυρο για το ταψί
Για το σιρόπι
750 γρ. ζάχαρη
1 λίτρο νερό
Φλούδα από 1 ακέρωτο λεμόνι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για την επικάλυψη
1-2 κεσεδάκια γιαούρτι της αρεσκείας μας
8-10 κ.σ. γλυκό του κουταλιού περγαμόντο, πορτοκάλι ή λεμόνι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για τουλάχιστον 20 λεπτά. Πρέπει να γίνουν «αφρός». Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε το ξύσμα και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Μόλις ενσωματωθούν, ρίχνουμε σιγά-σιγά, σαν βροχή, το σιμιγδάλι. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 4-5 λεπτά ακόμη. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα.
Σιρόπι: Αφού κρυώσει το ραβανί, βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 7-8 λεπτά (ο χρόνος μετράει μετά τον κοχλασμό). Σιροπιάζουμε σιγά-σιγά το κρύο ραβανί με το ζεστό σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες και να απορροφήσει το σιρόπι. Σερβίρουμε κάθε κομμάτι με γιαούρτι και 1 κ.σ. γλυκό κουταλιού.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις