Πυκνώνουν τα δρομολόγια των ΜΜΜ από τη Δευτέρα – Απαραίτητη η χρήση μάσκας
Πυκνώνουν περαιτέρω από τη Δευτέρα τα δρομολόγια σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παράλληλα με τη β' φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων για τον κοροναϊό.
Πυκνώνουν περαιτέρω από τη Δευτέρα τα δρομολόγια σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής όπου παρατηρείται μεγαλύτερη κίνηση.
Σε κάθε περίπτωση η χρήση της προστατευτικής μάσκας θα είναι υποχρεωτική κατά τις μετακινήσεις.
Παράλληλα με τη β’ φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων για τον κοροναϊό, το υπουργείο Μεταφορών βγάζει στους δρόμους της Αθήνας περισσότερα από 1.000 οχήματα και στο Μετρό οι χρονοαποστάσεις θα μειωθούν ακόμη περισσότερο, ιδίως στις ώρες αιχμής.
Τη δράση τους συνεχίζουν οι 300 βοηθοί επιβατών, και θα είναι όλο τον μήνα Μάιο, στους 45 σημαντικότερους σταθμούς ανταπόκρισης Μετρό με λεωφορεία, προκειμένου να συμβάλλουν στη διαχείριση του επιβατικού κοινού, υπενθυμίζοντας τη χρήση μάσκας και την τήρηση αποστάσεων.
Επίσης, σε όλες τις αποβάθρες του Μετρό και σε όλους τους συρμούς, καθώς και σε όλα τα λεωφορεία και τρόλεϊ, έχει τοποθετηθεί σήμανση, στο δάπεδο για την υπενθύμιση τήρησης αποστάσεων και στα καθίσματα ως υπόδειξη στους επιβάτες για τις θέσεις στις οποίες επιτρέπεται να καθίσουν, προκειμένου οι αποστάσεις να τηρούνται πάντα στο βαθμό που είναι δυνατό.
Γίνεται καθημερινά έλεγχος, ώστε στην περίπτωση που οι ειδικές σημάνσεις αποκολληθούν, να αντικατασταθούν, ενώ τοποθετούνται ακόμη περισσότερες.
Οι απολυμάνσεις θα συνεχιστούν ακόμη πιο εντατικά και πραγματοποιούνται πλέον και σε εξωτερικούς χώρους και σε στάσεις λεωφορείων.
Λαμβάνονται μέτρα όπως η απολύμανση των συρμών του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ κάθε βράδυ με νέφωση, ο καθαρισμός των σταθμών με διάλυμα χλωρίνης. Στους εργαζόμενους σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που έρχονται σε επαφή με το επιβατικό κοινό, έχουν δοθεί όλα τα αναγκαία προσωπικά μέσα προστασίας.
Επιπλέον, έχει ξεκινήσει ήδη να τοποθετείται και προστατευτικό διαχωριστικό μεταξύ του οδηγού και του χώρου επιβατών στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.
Υπενθυμίζεται πως η είσοδος σε λεωφορεία και τρόλεϊ δεν γίνεται από την πόρτα του οδηγού.
Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση προστατευτικών διαχωριστικών σε όλα τα οχήματα μέχρι και την επόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου.
Το υπουργείο Μεταφορών έδωσε και στατιστικά στοιχεία για την πρώτη εβδομάδα άρσης των περιοριστικών μέτρων μετακίνησης και για την εβδομάδα 4 – 8 Μαΐου, σε σχέση με την προηγούμενη σημειώθηκε αύξηση 85,4%, ενώ φαίνεται πως οι επικυρώσεις των εισιτηρίων τις τελευταίες ημέρες σταθεροποιήθηκαν.
Τη Δευτέρα 4 Μαΐου σε λεωφορεία και τρόλεϊ κινήθηκαν 107.250 επιβάτες και 348.679 σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό και φτάσαμε την Παρασκευή 8 Μαΐου όπου ακυρώθηκαν 123.383 εισιτήρια σε λεωφορεία και τρόλεϊ ενώ στα μέσα σταθερής τροχιάς οι ακυρώσεις των εισιτηρίων άγγιξαν τις 385.613.
- Φίλος του Άρη Betsson έβαλε σουτ από το κέντρο του γηπέδου και κέρδισε 2.000€
- Όταν η καινοτομία χτυπά σε τοίχο: Βανδαλισμοί ακινητοποίησαν τα ηλεκτρικά ποδήλατα στο Αιγάλεω
- Η Μαρία Καρυστιανού θέλει να γυρίσει τις γυναίκες πενήντα χρόνια πίσω
- Συγκλονίζει ο Πολονάρα: Επέστρεψε στο γήπεδο και αποθεώθηκε (vids)
- Η Ιωάννα Καρέλια θα στηρίξει αθλητές για να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες
- Ισπανία: Τα μοιραία 20 δευτερόλεπτα ανάμεσα στον πρώτο εκτροχιασμό και τη σύγκρουση – Τι καταγγέλλουν οι μηχανοδηγοί
- Ιράν: Γιατί είναι δύσκολη η πολιτική αλλαγή – Οι διαιρέσεις της αντιπολίτευσης και ο ρόλος του Παχλαβί
- Το τέλος της καπνοδόχου; «Στοπ» σε τζάκια και ξυλόσομπες βάζουν οι ευρωπαϊκές πόλεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442