Αύξηση κρουσμάτων σε χώρες που χαλάρωσαν τα μέτρα – Φόβοι για δεύτερο κύμα κοροναϊού
Ο φόβος επιστρέφει σε χώρες που επικρατούσε σχετική ηρεμία και αισιοδοξία καθώς η καμπύλη διασποράς του κοροναϊού είχε επιτρέψει την άρση των μέτρων του lockdown.
Ο φόβος επιστρέφει σε χώρες που επικρατούσε σχετική ηρεμία και αισιοδοξία καθώς η καμπύλη διασποράς του κοροναϊού είχε επιτρέψει την άρση των μέτρων του lockdown.
Κι αυτό διότι στις χώρες αυτές καταγράφεται αύξηση κρουσμάτων, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι κάποιες περιοχές του πλανήτη βρίσκονται μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.
Νέο κλείσιμο στη Νότια Κορέα
Στη Νότια Κορέα σημειώθηκε αύξηση κρουσμάτων, που επικεντρώθηκε σε μια περιοχή της πρωτεύουσας Σεούλ στην οποία είναι συγκεντρωμένα πολλά κέντρα νυχτερινής διασκέδασης.
Ως αποτέλεσμα επιβλήθηκε μερική απαγόρευση. Ο δήμαρχος έδωσε εντολή να κλείσουν μπαρ και κλαμπ και πολλοί χώροι εμφάνισαν πινακίδες με την ένδειξη «προσωρινά κλειστό».
«Η περιοχή έχει μετατραπεί σε μια πόλη-φάντασμα», δήλωσε ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου στο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας. «Κανονικά, υποτίθεται ότι είναι η πιο πολυσύχναστη ώρα της ημέρας. Τώρα, δεν υπάρχει ούτε ένας πελάτης».
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας επέστησε την προσοχή των πολιτών, τονίζοντας ότι η χώρα δεν πρέπει να μειώσει το ποσοστό επιφυλακής της έναντι της πανδημίας, μετά τα 34 νέα κρούσματα που αναφέρθηκαν την Κυριακή, η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση σε ένα μήνα.
Αυξάνονται τα κρούσματα στη Γερμανία
Την ίδια ώρα, λίγες ημέρες μετά την χαλάρωση του lockdown στην Γερμανία και συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων, προκαλώντας ανησυχία ότι η πανδημία θα μπορούσε να ξεφύγει και πάλι από τον έλεγχο.
Το Ινστιτούτο για τον έλεγχο της νόσου του Robert Koch ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των ατόμων που μολύνει κάθε άτομο – γνωστό ως ποσοστό αναπαραγωγής ή R – είχε αυξηθεί στο 1,1.
Ανησυχία στη Βρετανία
Ο αριθμός των θανάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο «θα μπορούσε να φτάσει τις 100.000 αν το lockdown αρθεί πολύ γρήγορα» είναι ο φόβος που εκφράζεται σε άρθρο των Sunday Times.
Η ανησυχία αυτή εκφράζεται λίγες ώρες πριν τις επίσημες ανακοινώσεις του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων.
Ωστόσο, ορισμένοι επιστήμονες ανησυχούν για ένα δεύτερο κύμα του ιού.
Σύμφωνα με την έκθεση, που είδε το φως της δημοσιότητας ο Μπόρις Τζόνσον έχει ενημερωθεί από τους επιστημονικούς συμβούλους του ότι έχει «πολύ μικρό περιθώριο ελιγμών» και πως θα μπορούσε να σημειωθούν έως και 100.000 θάνατοι μέχρι το τέλος του έτους, εάν η κυβέρνηση προχωρήσει σε πολύ γρήγορη και εκτεταμένη χαλάρωση των μέτρων.
- Ιωάννινα: Δύτες ψαρεύουν λάστιχα, καρέκλες και μηχανάκια
- Παππάς: Την Κυριακή ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ – Ραντεβού στις κάλπες
- Ο Μέσι δεν θέλει τον Τσάβι στην Ιντερ Μαϊάμι
- Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση παίρνει από τους πολίτες 2 και τους δίνει πίσω λιγότερο από 1
- Πατέρας από τις ΗΠΑ σκηνοθέτησε τον θάνατό του και τώρα αρνείται να αποκαλύψει πού βρίσκεται
- Γάζα: «Αποτυχία της ανθρωπότητας» – Επερχόμενος λιμός και λεηλασίες