Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Υπέρ μιας κοινής ευρωπαϊκής απάντησης στην κρίση των αεροπορικών εταιρειών τάσσεται η Ισπανία

Κοροναϊός : Υπέρ μιας κοινής ευρωπαϊκής απάντησης στην κρίση των αεροπορικών εταιρειών τάσσεται η Ισπανία

Η Ισπανία θέλει μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση που έχουν προκαλέσει στις αεροπορικές εταιρείες οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που έχουν επιβληθεί με στόχο να συγκρατηθεί η πανδημία του κοροναϊού, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Οικονομίας της χώρας, Νάντια Καλβίνο

Η Ισπανία θέλει μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση που έχουν προκαλέσει στις αεροπορικές εταιρείες οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που έχουν επιβληθεί με στόχο να συγκρατηθεί η πανδημία του κοροναϊού, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Οικονομίας της χώρας, Νάντια Καλβίνο.

«Υποστηρίζουμε πως πρέπει να υπάρξει μια ευρωπαϊκή απάντηση» δήλωσε η Καλβίνο σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg TV, προσθέτοντας πως οποιεσδήποτε απαντήσεις από μεμονωμένες χώρες δεν πρέπει να στρεβλώσουν τον ανταγωνισμό.

«Όλοι αυτοί οι μεγάλοι αερομεταφορείς δεν είναι της μιας εθνικότητας ή της άλλης, είναι ευρωπαϊκοί αερομεταφορείς» τόνισε.

Τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να εξασφαλίσουν ένα «πεδίο ισότιμου ανταγωνισμού» για τις αεροπορικές εταιρείες και δεν πρέπει να επιτραπεί στις χώρες που έχουν τις πιο βαθιές τσέπες να δώσουν περισσότερη βοήθεια στις δικές τους αεροπορικές εταιρείες σε βάρος των αεροπορικών εταιρειών άλλων χωρών, υπογράμμισε η Καλβίνο.

Μεγάλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, όπως η γερμανική Lufthansa, διαπραγματεύονται συμφωνίες αρωγής με τις αντίστοιχες κυβερνήσεις.

«Πιστεύω πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, ώστε να εξασφαλίσει πως δε θα παραβιαστούν οι κανόνες του ανταγωνισμού» δήλωσε η Καλβίνο.

Η ισπανίδα υπουργός επανέλαβε επίσης τη θέση της χώρας της υπέρ της δημιουργίας ενός κοινού ευρωπαϊκού ταμείου ανάκαμψης, που θα χρηματοδοτηθεί από κοινού από τα κράτη-μέλη.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Αντετοκούνμπο: «Έλα έτοιμος έτσι ώστε να μην χρειαστεί να προετοιμαστείς» (vid)

Η ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο ενόψει και του φιλικού της Ελλάδας με τη Σερβία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024