Τραπέζι για… έναν – Η πρωτόγνωρη εμπειρία εν μέσω κοροναϊού
Εν μέσω πανδημίας του κοροναϊού, ένα εστιατόριο στη Σουηδία προσφέρει μία πρωτόγνωρη εμπειρία προκειμένου να απολαύσει κάποιος το φαγητό του
Εν μέσω πανδημίας του κοροναϊού, ένα εστιατόριο στη Σουηδία προσφέρει μία πρωτόγνωρη εμπειρία προκειμένου να απολαύσει κάποιος το φαγητό του.
Κι αυτό γιατί διαθέτει μόνο ένα τραπέζι και μία καρέκλα στη μέση ενός καταπράσινου λιβαδιού, ενώ το φαγητό σερβίρεται σε καλάθι πικ νικ μέσω ενός συστήματος τροχαλίας.
Με την άφιξή του, ο επισκέπτης ακολουθεί τις οδηγίες μιας πινακίδας και οδηγείται στο τραπέζι (του) στο λιβάδι με ένα σχοινί: «Εκεί όπου το σχοινί τελειώνει, υπάρχει μία καρέκλα και ένα τραπέζι» εξηγεί στο πρακτορείο Reuters ο σεφ Ράσμους Πέρσον, προσθέτοντας πως το πρώτο καλάθι στο τραπέζι μεταφέρει στον επισκέπτη ένα ποτό.

Πώς προέκυψε η ιδέα
Ο Πέρσον, ιδιοκτήτης του εστιατορίου μαζί με τη σύντροφό του Λίντα Κάρλσον, παραδέχτηκε πως η ιδέα προέκυψε μετά από επίσκεψη των γονιών της συντρόφου, τον Μάρτιο, στους οποίους ετοίμασε γεύμα στον κήπο, σερβίροντάς τους από το παράθυρο.
«Νομίζω πως ένα από αυτά που μας λείπουν περισσότερο την περίοδο αυτή είναι τα ταξίδια. Και από τη στιγμή που τουλάχιστον γεωγραφικά δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε μακριά, μπορούμε έστω να το κάνουμε νοητά. Και μία από τις καλύτερες μεθόδους γι’αυτό είναι ένα εσωτερικό ταξίδι, πιστεύω, με φαγητό μέσα στη φύση» λέει ο ίδιος.
Οι κρατήσεις Μαΐου στο σόλο εστιατόριο έχουν ήδη εξαντληθεί, ενώ υπάρχουν ελάχιστα διαθέσιμα κενά για Ιούνιο και Ιούλιο. Ο Πέρσον καθησυχάζει, μάλιστα, όσους κατάφεραν να κάνουν κράτηση εγκαίρως, διαβεβαιώνοντας πως υπάρχει πρόβλεψη για τις βροχερές ημέρες.
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Κηφισό – Πού θα υπάρξει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας
- Συγκρούσεις μεταξύ δύο παρατάξεων ανταρτών στην Κολομβία – Πάνω από 20 νεκροί
- Καθημερινοί τρόπο για να βάλεις «στοπ» στο νυχτερινό τσιμπολόγημα
- Καιρός: Τσουχτερό κρύο, θυελλώδεις άνεμοι και χιονοπτώσεις τη Δευτέρα
- Ξεφουσκώνει το πρόγραμμα «Χρυσή Βίζα» με τα νέα όρια
- Αστέρας του Χάρι Πότερ πήγε να βοηθήσει γυναίκα που έκλαιγε στον δρόμο και «έφαγε» κουτουλιά
- Είσαι single και δεν ξέρεις γιατί; Μια έρευνα έχει τις απαντήσεις
- Θα καταφέρει η «Ενεργή Μάχη» να κερδίσει το στοίχημα της πρόληψης των πυρκαγιών;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442