Τρίτη 02 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Η αγωνία του υφυπουργού πριν από τον ανασχηματισμό

Η αγωνία του υφυπουργού πριν από τον ανασχηματισμό

Τρέχουν ενόψει ανασχηματισμού ακόμη και οι... εξαφανισμένοι

Τα σενάρια ανασχηματισμού προς το τέλος Ιουνίου φουντώνουν και προκαλούν εκνευρισμό σε πολλά κυβερνητικά στελέχη.

Μαθαίνω ότι υφυπουργοί κατά κύριο λόγο που τους προηγούμενους μήνες ήταν σχεδόν… εξαφανισμένοι από τα υπουργεία του, έχουν αρχίσει και δουλεύουν. Πώς; Ανασύρουν παλαιότερες προτάσεις, καταθέτουν σχέδια για επενδυτικά προγράμματα, τρέχουν πρωτοβουλίες που είχαν ξεχαστεί στα συρτάρια τους, επισκέπτονται διαρκώς το Μέγαρο Μαξίμου και βλέπουν τους επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο φόβος της απώλειας της υπουργικής καρέκλας τους έχει βγάλει από τα γραφεία τους προκειμένου να δείξουν στον πρωθυπουργό ότι και χαρτοφυλάκιο έχουν και «τρέχουν» τα θέματα που τους έχουν ανατεθεί. Ενας μάλιστα υφυπουργός, ο οποίος φοβήθηκε πως μπορεί να είναι στη λίστα με τους υπό αποχώρηση από την κυβέρνηση, έσπευσε να καταθέσει παμπάλαια επενδυτικά σχέδια πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Και όταν τον ρώτησαν «που θα βρεις τα λεφτά», απάντησε: «Εχω πρόταση, από τα 750 εκατ. ευρώ που πήρε το κράτος από την πρόσφατη έκδοση του πενταετούς ομολόγου». Μόνο που αυτά τα χρήματα τα διεκδικούν κι άλλοι αλλά κανείς δεν μπορεί να τα πάρει. Εχει, με διαβεβαίωσαν αρμοδίως, άλλες ανάγκες η οικονομία τώρα, δεν είναι καιρός για «διευκολύνσεις» υφυπουργών που τρέμουν για τη θέση τους. Αλλά έχουν γνώση οι φύλακες στο Μαξίμου. Εκείνο το… excelάκι που πήγαινε, όπως λέγεται, κάθε βδομάδα στο Μαξίμου έχει πολλά άδεια… κουτάκια. Κουτάκια που δύσκολα θα γεμίσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Και για να γίνω πιο σαφής κάθε εβδομάδα όλα τα υπουργεία στέλνουν στο Μαξίμου (στον κ. Σκέρτσο συγκεκριμένα) την πρόοδο και τις ενέργειες που έχουν κάνει. Ολα τοποθετημένα σε… κουτάκια. Ορισμένοι όμως έχουν τα περισσότερα από τα κουτάκια τους άδεια.

ΠΗΓΗ ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Sports in

LIVE: Τάρο Ντάνιελ – Στέφανος Τσιτσιπάς

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τάρο Ντάνιελ – Στέφανος Τσιτσιπάς για τον πρώτο γύρο του Wimbledon. Τηλεοπτικά από Novasports 1HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 02 Ιουλίου 2024