Η καραντίνα έφερε την υγιεινή διατροφή
Έρευνα σε 11 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, έδειξε πως το lockdown έφερε στις διατροφικές μας συνήθειες περισσότερα φρούτα και λαχανικά και μαγειρικούς πειραματισμούς. Ταυτόχρονα περιόρισε τα έτοιμα φαγητά και τη σπατάλη τροφίμων
Η πανδημία του κορωνοϊού άλλαξε πολλά στη ζωή μας: τον τρόπο που εργαζόμαστε, τον τρόπο που συναναστρεφόμαστε, ακόμα και τον τρόπο που τρώμε.
Με το στρες να ωθεί κατά κανόνα τους ανθρώπους στην κατανάλωση του επονομαζόμενου comfort food, κατά κανόνα αλμυρών ή γλυκών και κατά κανόνα παχυντικών προϊόντων, θα περίμενε ενδεχομένως κανείς ότι το lockdown θα έκανε τις διατροφικές μας συνήθειες χειρότερες
Και εντούτοις μία έρευνα του Πανεπιστημίου της Αμβέρσας σε 11 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, έδειξε πως τρώμε πιο υγιεινά.
-Τι αναφέρει η αποκαλυπτική έρευνα
-Ποιοι παράγοντες έπαιξαν ρόλο στην υγιεινή στροφή μας
-Είναι άραγε παροδική αυτή η στροφή προς έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής; Τι εκτιμούν οι ερευνητές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις