Κοροναϊός: Ακόμη 3 εκατομμύρια Αμερικανοί βγήκαν στην ανεργία σε μια εβδομάδα
Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ότι την περασμένη εβδομάδα υποβλήθηκαν 2,5 εκατ. αιτήσεις. Ο αριθμός του μειώνεται σταδιακά από το επίπεδο ρεκόρ των 6,867 εκατ. για την εβδομάδα έως τις 28 Μαρτίου
- Ο Γεραπετρίτης, ο Φιντάν, η αντιπολίτευση και ο ελληνοτουρκικός διάλογος
- Παραδέχθηκε τους «λευκούς γάμους» η Ειρήνη Μουρτζούκου – «Χρειάζεται ψυχολόγο» λέει η δικηγόρος της
- «Στο έλεος των fund» – Σε υπερήλικα με σύνταξη 395 ευρώ, του ζητούν 800€ για να μην βγει σε πλειστηριασμό το σπίτι του
- Washington Post: Αιμορραγεί ο Ισραηλινός στρατός – «Προτιμώ την οικογένειά μου από τον πόλεμο»
Η παγκόσμια κρίση του κοροναϊού συνεχίζει να σφυροκοπά την αμερικανική αγορά εργασίας, με εκατομμύρια περισσότερους Αμερικάνους, συμπεριλαμβανομένων υπαλλήλων γραφείου, να υποβάλλουν αίτημα για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα καθώς οι επιπτώσεις της πανδημίας εξαπλώνονται και σε άλλους κλάδους της οικονομίας.
Οι νέες αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας ανήλθαν με βάση τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία σε 2,981 εκατ. για την εβδομάδα που έληξε στις 9 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας. Αν και ο αριθμός είναι μικρότερος συγκριτικά με τα 3,176 εκατ. μια εβδομάδα νωρίτερα και μειώνεται για έκτη συνεχή εβδομάδα, οι αιτήσεις παραμένουν πολύ υψηλές.
Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ότι την περασμένη εβδομάδα υποβλήθηκαν 2,5 εκατ. αιτήσεις. Ο αριθμός του μειώνεται σταδιακά από το επίπεδο ρεκόρ των 6,867 εκατ. για την εβδομάδα έως τις 28 Μαρτίου.
«Είμαστε στο τελείωμα του πρώτου κύματος απολύσεων»
Η εβδομαδιαία έκθεση αναφορικά με τις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας παγιώνει τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για μαζικές απώλειας θέσεων εργασίας για τρίτο συνεχή μήνα τον Μάιο. Η έκθεση ανακοινώθηκε μία ημέρα αφού ο επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) Τζερόμ Πάουελ προειδοποίησε για «παρατεταμένη περίοδο» αδύναμης ανάπτυξης και στάσιμων εισοδημάτων.
«Είμαστε στο τελείωμα του πρώτου κύματος απολύσεων, αλλά τώρα μετακινούμε από τη φάση της φυσικής καταστροφής στη φάση της ύφεσης» δήλωσε ο Τζος Ράιτ, επικεφαλής οικονομολόγος στην Wrightside Advisors στη Νέα Υόρκη. «Γι’ αυτό το λόγο χάνονται ακόμα τόσες πολλές θέσεις υπαλλήλων γραφείων. Ουσιαστικά ακρωτηριάσαμε ένα μεγάλο κομμάτι της οικονομίας και τώρα θα προχωρήσουμε κουτσαίνοντας».
Η οικονομία έχασε 20,5 εκατ. θέσεις εργασίας τον Απρίλιο, η μεγαλύτερη απώλεια σε θέσεις μισθωτής εργασίας από τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930, καθώς οι επιχειρήσεις ανέστειλαν τη λειτουργία τους για να ανακόψουν την εξάπλωση της COVID-19.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις