Σάββατο 06 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σπαραγγοκεφτέδες Καβάλας

Σπαραγγοκεφτέδες Καβάλας

Η Βόρεια Ελλάδα βγάζει το 75% της παραγωγής σπαραγγιών, τα οποία κυρίως φεύγουν για εξαγωγή. Aυτή είναι μια συνταγή από τη Χρυσούπολη Καβάλας, μια περιοχή με εύφορο κάμπο, δίπλα από τον ποταμό Νέστο

Στέλλα Σπανού

Προετοιμασία 15΄ Τηγάνισμα 15΄-30΄(ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού σας)

Υλικά (για 4-6 μερίδες)

1 κιλό σπαράγγια

250 γρ. φέτα

3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη

Λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο

2 αβγά

Μαύρο πιπέρι

1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη

¼ από ένα ματσάκι μαϊντανό

1/6 από ένα ματσάκι άνηθο

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Αλεύρι για τηγάνισμα

Διαδικασία

Πλένουμε τα σπαράγγια με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε με τον πατατοκαθαριστή ή ένα μαχαιράκι αφαιρώντας τη φλούδα τους από την κορυφή προς τα κάτω. Αφαιρούμε και τα σκληρά τους μέρη.

Με τη χοντρή πλευρά του τρίφτη τα τρίβουμε μέσα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη φέτα σε μικρά κομματάκια, το σκόρδο και τα ανακατεύουμε με τη φρυγανιά, τα αβγά και το πιπέρι.

Αφού τα ζυμώσουμε καλά, βάζουμε στο τηγάνι ½ φλιτζάνι λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Παίρνουμε από το μείγμα μια ποσότητα ίση με ένα γεμάτο κουτάλι σούπας, το αλευρώνουμε καλά και το πλάθουμε σαν κεφτέ. Τα τηγανίζουμε προσέχοντας να μην τρυπήσουν.

Τα απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε ζεστά.

Sports in

Και Βεζένκοφ και… «μπαμ» για τον Ολυμπιακό

Μετά τη «βόμβα» με Βεζένκοφ, στην κορυφή της λίστας του Ολυμπιακού βρίσκεται πλέον ο Εβάν Φουρνιέ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Ιουλίου 2024