Επειδή όμως είναι μικρός ο τόπος και ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον, το επιτελείο του Πρωθυπουργού προετοιμάζει σχετικά αντίμετρα. Ο χώρος του Κέντρου διεκδικείται και από αυτόν. Ηδη έχει ενσωματώσει στις τάξεις της κυβέρνησής του κάμποσους θιασώτες του πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικού ΠαΣοΚ και κατά τα φαινόμενα θα επιμείνει στη διεκδίκηση διακεκριμένων στελεχών με παρουσία και συμμετοχή στις δημόσιες υποθέσεις.
Εν όψει του επικείμενου ανασχηματισμού βολιδοσκοπούνται συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία ήδη αντιμετωπίζουν προκαταβολικές επιθέσεις από εκδοχές της ιδιότυπης και αποκηρυγμένης πλέον από τον Κώστα Καραμανλή «καραμανλικής Αριστεράς», που όλα τα προηγούμενα χρόνια κατάφερε να διαδραματίσει έναν κάποιο ρόλο, διαβρωτικό κατά βάση και προστατευτικό βεβαίως των δυνάμεων της αδράνειας και της αντιμεταρρύθμισης.
Το ενδιαφέρον είναι ότι το πολιτικό παιχνίδι δεν λέει να κοπάσει ούτε σε αυτούς τους τόσο αγωνιώδεις καιρούς της πανδημίας.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.