Χορτόπιτα με κατσικίσιο τυρί
Μια εύκολη πίτα αρωματισμένη με μυρώνια και άνηθο
Spotlight
-
Αγνώριστος στις φυλακές ο Απόστολος Λύτρας – Η απώλεια κιλών και το κάπνισμα
-
Η μητέρα του Έλον Μασκ εξερευνά την Ελλάδα και μοιράζεται μοναδικά στιγμιότυπα στο Instagram
-
Απόγονος σκλάβων και φίλος του Ομπάμα, με δόγμα τον «προοδευτικό ρεαλισμό» ο νέος Βρετανός ΥΠΕΞ
-
Τι «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία του 54χρονου - Το μυστήριο με το τυχερό δελτίο
Προετοιμασία 20′ Ψήσιμο 60′
ΥΛΙΚΑ (για 8-10 μερίδες)
Για το κουρκούτι
700 γρ. αλεύρι
900 ml νερό
100 ml ελαιόλαδο + 1 κ.σ. για το ταψί
Αλάτι
Για τη «γέμιση»
4 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 κιλό άγρια χόρτα καθαρισμένα
100 ml ελαιόλαδο
1 μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα
1 μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
250 γρ. κατσικίσιο τυρί
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά τα υλικά για το κουρκούτι
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε ελαφρά το φρέσκο κρεμμύδι και τα χόρτα και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ψιλοκόβουμε τα χόρτα. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Λαδώνουμε το ταψί και ρίχνουμε το μισό κουρκούτι. Στη συνέχεια, στρώνουμε τη γέμιση και μετά το άλλο μισό κουρκούτι.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45-60 λεπτά.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις