Νίκος Ανδρουλάκης: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ποντίων
Επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Μαρία Σασόλι, ζητώντας την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, με αφορμή την σημερινή επέτειο, απέστειλε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.
- Συνεδριάζει τη Δευτέρα το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Μητσοτάκη - Τα επτά θέματα
- Ανατριχιαστική δολοφονία - Πατέρας αποκεφαλίζει τον ενός έτους γιό του
- Ισχυροί άνεμοι στη Βρετανία - Μεγάλα προβλήματα στις πτήσεις ενόψει των Χριστουγέννων
- Νετανιάχου: «Θα δράσουμε κατά των Χούθι, όπως δράσαμε κατά των τρομοκρατών του Ιράν»
Επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Μαρία Σασόλι, ζητώντας την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, με αφορμή την σημερινή επέτειο, απέστειλε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.
Χρέος να διατηρήσουμε την ιστορική μνήμη
Στην επιστολή του ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρει ότι η Γενοκτονία των Ελληνικών και ευρύτερα χριστιανικών πληθυσμών των περιοχών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας είχε ξεκινήσει ήδη από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και μέχρι το 1923 όταν και ολοκληρώθηκε, πάνω από 350.000 Έλληνες του Πόντου είχαν χάσει τη ζωή τους
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πάνω από όλα ένα σχέδιο ειρήνης. Είναι χρέος μας να διατηρήσουμε την ιστορική μνήμη ζωντανή, όχι μόνο για το παρελθόν, αλλά και για το παρόν και το μέλλον. Ο στόχος της αναγνώρισης και των εκδηλώσεων μνήμης μιας Γενοκτονίας δεν είναι η αναζωπύρωση παλαιών αντιπαραθέσεων μεταξύ λαών και χωρών.
Συνεισφορά στην καταπολέμηση της βίας και των διακρίσεων
Αντιθέτως, η αποδοχή της ιστορικής πραγματικότητας, η μνήμη και η καταδίκη θα μας βοηθήσουν ώστε να αποφύγουμε την επανάληψη ανάλογων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στο μέλλον. Αποτελεί πολύτιμη συνεισφορά στην ειρήνη και τη διαρκή καταπολέμησης της βίας, των φυλετικών, θρησκευτικών, πολιτισμικών και κάθε άλλης μορφής διακρίσεων» επισημαίνει στην επιστολή ο κ. Ανδρουλάκης και προσθέτει:
Σημειώνει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το πρώτο Κοινοβούλιο με άμεσα εκλεγμένους αντιπροσώπους από 27 διαφορετικές χώρες, που μιλούν 24 διαφορετικές γλώσσες, πρέπει να είναι πρωταγωνιστής σε αυτή την προσπάθεια και καταλήγει:
«Για το λόγο αυτό, σας ζητώ ως πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να αναγνωρίσουμε την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και να τιμήσουμε την επέτειο αυτών των τραγικών γεγονότων».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις