Γερμανία : Χιλιάδες κεράκια για τα θύματα του κοροναϊού
Μία 60χρονη από τη Γερμανία ανάβει χιλιάδες κεράκια για τα θύματα της πανδημίας του νέου κοροναϊού στη χώρα.
- Η τηλεθέαση του debate ΣΥΡΙΖΑ – Ελπίδες για τη συμμετοχή στην κάλπη της Κυριακής – Η σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
Κάθε βράδυ, το ίδιο τελετουργικό: η Γκέρτρουντ Σχοπ, μια Γερμανίδα ηλικίας 60 ετών, ανάβει χιλιάδες κεράκια για τα θύματα της πανδημίας του νέου κοροναϊού, μια πρωτοβουλία που θέλει να συνεχίσει εως ότου «βρεθεί ένα εμβόλιο».
Τοποθετημένα σε σχήμα σταυρού, τα κεράκια αποτελούν φόρο τιμής στους ανθρώπους που πέθαναν από τις επιπλοκές της νόσου Covid-19. Το καθένα από αυτά αντιπροσωπεύει έναν έναν τους περίπου 8.000 νεκρούς, που έχουν καταγραφεί στη Γερμανία από τον Μάρτιο.
«Ήθελα οι αριθμοί του ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (που δίνει στη δημοσιότητα τον απολογισμό της πανδημίας) να γίνουν ορατοί», περιγράφει η 60χρονη, κάτοικος της μικρής πόλης Σέλα Μίλες, στην περιοχή της Θουριγγίας.
«Αριθμοί σε ένα κομμάτι χαρτί, στατιστικά στοιχεία, αυτά δεν αγγίζουν την καρδιά, όπως αυτή η εγκατάσταση που μεγαλώνει μέρα με την ημέρα» συμπληρώνει.
Έχοντας ξεκινήσει από τις αρχές Μαρτίου, το σχέδιο ήταν στην αρχή να τοποθετείται κι ένα λευκό κερί για κάθε κρούσμα, επιπλέον των κόκκινων κεριών προς τιμή των νεκρών.
Όμως, σύντομα, μπροστά στην αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, με τη Γερμανία να καταμετρά περισσότερα από 176.000 κρούσματα, ο αρχικός σχεδιασμός εγκαταλείφθηκε.
Για την Σχοπ, αυτά τα κεράκια πρέπει να τροφοδοτούν την ανάμνηση όσων χάθηκαν, την ώρα που η ζωή επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς στη χώρα.
Αν και η πανδημία έχει επιβραδυνθεί, δεν τίθεται θέμα για την ίδια να σταματήσει να προσθέτει καθημερινά κεράκια στο δημιούργημά της.
Αποφασισμένη, η 60χρονη θα συνεχίσει το έργο της μέχρι να βρεθεί ένα εμβόλιο που θα επιτρέψει να σωθούν ζωές, όπως λέει.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις