Τρίτη 23 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία : «Αντάρτικο» στον Τζόνσον ετοιμάζουν εκατοντάδες σχολεία

Βρετανία : «Αντάρτικο» στον Τζόνσον ετοιμάζουν εκατοντάδες σχολεία

Αντίθετοι είναι πολλοί και στη Βρετανία, όπου η κυβέρνηση εξετάζει την επιστροφή των μαθητών του Δημοτικού στις αίθουσες την 1η Ιουνίου

Δεν αποτελεί «αγκάθι», όπως όλα δείχνουν, μόνο για την Ελλάδα το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, για το οποίο η κυβέρνηση θα αποφανθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Μαΐου.

Στη χώρα μας ήδη πολλοί έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στο άνοιγμα των Δημοτικών, ενώ σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε το 66,8% δήλωσε αντίθετο στην επιστροφή των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στα θρανία.

Αντίθετοι είναι πολλοί και στη Βρετανία, όπου ο Μπόρις Τζόνσον εξετάζει την επιστροφή των μαθητών του Δημοτικού στις αίθουσες την 1η Ιουνίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Guardian, περισσότερα από 1.500 δημοτικά σχολεία δηλώνουν έτοιμα να αψηφήσουν τις κυβερνητικές εντολές και να μείνουν κλειστά.

Μάλιστα η εν λόγω κίνηση που στηρίζεται από 18 συμβούλια, ανάγκασε την κυβέρνηση να διαβεβαιώσει πως δεν θα υποστούν συνέπειες όποια σχολεία αρνηθούν να ανοίξουν ξανά, φοβούμενα τις συνέπειες του κοροναϊού, ο οποίος σαρώνει ακόμα τη χώρα.

Έτσι, μετά την διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν κυρώσεις, θεωρείται πολύ πιθανό πως η λίστα των σχολείων θα μεγαλώσει αρκετά.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο γραμματέας εκπαίδευσης, Γκάβιν Ουίλιαμσον, συνάντησε τους ηγέτες των συνδικάτων, οι οποίοι του εξέφρασαν τις ανησυχίες τους πως το σχέδιο θα μπορούσε να θέσει το προσωπικό σε κίνδυνο και να συμβάλει στην εξάπλωση του κοροναϊού.

Η Ντάουνινγκ Στριτ ξεκαθάρισε πως στόχος της είναι να εργαστεί «με συμβουλευτικό τρόπο» αντί να επιβάλει κυρώσεις σε σχολεία ή συμβούλια που αρνούνται τις κυβερνητικές εξαγγελίες.

Τις προηγούμενες υπήρχε έντονη ανησυχία πως τα συμβούλια που αρνήθηκαν να συμμορφωθούν ενδέχεται να βρίσκονταν αντιμέτωπα με νομικές ή ακόμη και χρηματικές κυρώσεις.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους δασκάλους, τα σχολεία και τα συνδικάτα, όπως έχουμε κάνει για τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες και παραμένουμε πρόθυμοι να ακούσουμε τυχόν ανησυχίες που μπορεί να έχουν».

«Ετοιμαζόμαστε για το πιθανό άνοιγμα σχολείων για περισσότερα παιδιά από την 1η Ιουνίου το νωρίτερο, αλλά αυτό θα συμβεί μόνο εάν είναι ασφαλές να το κάνουμε. Αλλά πρέπει επίσης να έχουμε κατά νου τη βλάβη που μπορεί να προκληθεί στα παιδιά χάνοντας μεγάλο μέρος της εκπαίδευσης» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς εάν θα μπορούσαν να υπάρξουν κυρώσεις για όσους διαφωνούν, απάντησε: «Μπορείτε να δείτε που εστιάζουμε αυτή τη στιγμή. Προσπαθούμε να συνεργαστούμε μαζί τους με συμβουλευτικό τρόπο προκειμένου να μπορέσουμε να ανοίξουμε σχολεία για περισσότερους μαθητές με ασφαλή τρόπο».

Sports in

Χωρίς τον Λιονέλ Μέσι το All-Star του ΜLS

Δίχως την παρουσία του Λιονέλ Μέσι θα πραγματοποιηθεί το All Star του φετινού MLS.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024