Σάββατο 06 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τα αόρατα παιδιά

Τα αόρατα παιδιά

Αυτήν την περίοδο συζητούν για τα σχολεία Ειδικής Αγωγής που είναι κλειστά. Χιλιάδες οικογένειες και παιδιά φωνάζουν και θέλουν να επιστρέψουν στην κανονικότητα που περισσότερο από όλους μας την έχουν ανάγκη.

Σε αυτή την κρίση πολλά μας επηρέασαν και αναθεωρήσαμε στάση για αρκετά ζητήματα. Προσωπικά – και συγγνώμη για τον πρώτο ενικό- επηρεάστηκε σημαντικά από τον αγώνα που δίνουν χιλιάδες οικογένειες με παιδιά ΑΜΕΑ, με παιδιά αυτιστικά, κ.α. Παιδιά που δεν είναι αόρατα, αλλά είναι της διπλανής μας πόρτας και έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε.

Αυτά τα παιδιά πρέπει καθημερινά να έχουν πρόγραμμα και μάλιστα στα σχολεία Ειδικής Αγωγής. Αυτά τα παιδιά «καταστρέφονται» με την συνεχή παραμονή τους στο σπίτι. Με την αλλαγή του προγράμματός τους, γκρεμίζεται ότι έχουν χτίσει αυτά και οι οικογένειές τους.

Στην αρχή της πανδημίας υπήρξε το αίτημα –και ευτυχώς το Μέγαρο Μαξίμου ανταποκρίθηκε και το ικανοποίησε- να μπορούν να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα αυτά τα παιδιά. Ηταν ζωτικής σημασίας το συγκεκριμένο θέμα και ευτυχώς λύθηκε.

Αυτήν την περίοδο συζητούν για τα σχολεία Ειδικής Αγωγής που είναι κλειστά. Χιλιάδες οικογένειες και παιδιά φωνάζουν και θέλουν να επιστρέψουν στην κανονικότητα που περισσότερο από όλους μας την έχουν ανάγκη.

Τις τελευταίες μέρες έλαβα αρκετά μηνύματα οικογενειών που ζητούν απλά να τους δει η Πολιτεία και να τους δώσει την ευκαιρία της επιστροφής στην κανονικότητα. Διάβαζα στο facebook το εξής και μεταξύ άλλων ταράχθηκα: «Όχι μην επιμείνεις θα μείνω μέσα, όσο τυο ΑΜΕΑ παιδί μου είναι εκτός εκπαιδευτικής δομής, εγώ θα μείνω μέσα. Όσο όλοι είναι έξω και μπαίνουν σιγά σιγά στην «κανονικότητα» το ΑΜΕΑ παιδί μου είναι μακριά από τις θεραπείες του και κλεισμένο μέσα».

Η φράση που ενώνει χιλιάδες οικογένειες, είναι «παραμένουμε αόρατοι». Όχι δεν είναι και δεν πρέπει να είναι αόρατοι αυτοί οι άνθρωποι. Είναι εδώ γεμάτοι θέληση για ζωή και αυτά τα παιδιά είναι, παιδιά όλων μας. Ετσι οφείλουμε να τα αντιμετωπίζουμε και να τα στηρίζουμε.  Ακούσαμε όλες τις προηγούμενες ημέρες για διάφορες ομάδες παιδιών, αλλά για αυτά τίποτα, λες και είναι ανύπαρκτα, αόρατα.

Δεν ζητάνε ελεημοσύνη. Είναι πολίτες με δικαιώματα. Δεν είναι αόρατα. Είναι ορατά και δίπλα μας. Ας τους στηρίξουμε και κυρίως η Πολιτεία να ξυπνήσει από το λήθαργο ειδικά για αυτές τις κατηγορίες συμπολιτών μας.

Sports in

Και Βεζένκοφ και… «μπαμ» για τον Ολυμπιακό

Μετά τη «βόμβα» με Βεζένκοφ, στην κορυφή της λίστας του Ολυμπιακού βρίσκεται πλέον ο Εβάν Φουρνιέ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Ιουλίου 2024