Ομελέτα με ασπράδια και κολοκύθα
Η διατροφική αξία του ασπραδιού είναι ανεκτίμητη – αποτελεί μια σχεδόν ολοκληρωμένη τροφή με λίγες θερμίδες, ενώ με λίγα υλικά μετατρέπεται σε χορταστικό γεύμα.
Spotlight
-
Αγνώριστος στις φυλακές ο Απόστολος Λύτρας – Η απώλεια κιλών και το κάπνισμα
-
Η μητέρα του Έλον Μασκ εξερευνά την Ελλάδα και μοιράζεται μοναδικά στιγμιότυπα στο Instagram
-
Απόγονος σκλάβων και φίλος του Ομπάμα, με δόγμα τον «προοδευτικό ρεαλισμό» ο νέος Βρετανός ΥΠΕΞ
-
Τι «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία του 54χρονου - Το μυστήριο με το τυχερό δελτίο
Προετοιμασία – παρασκευή 20΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
45 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
250 γρ. κολοκύθα, σε κύβους ή τριμμένη στη χοντρή μεριά του τρίφτη (υπάρχει και έτοιμη, καθαρισμένη στα σουπερμάρκετ)
12 ασπράδια αβγών, χτυπημένα
60 γρ. παρμεζάνα σε φλοίδες
Μερικά φύλλα φρέσκου μαϊντανού
Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Τσιγαρίζουμε σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε την κολοκύθα. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε τα ασπράδια. Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί σιγά-σιγά η ομελέτα. Περίπου 2-3 λεπτά πριν ψηθεί προσθέτουμε το τυρί. Αποσύρουμε, μοιράζουμε στα πιάτα και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις