Ομελέτα με ασπράδια και κολοκύθα
Η διατροφική αξία του ασπραδιού είναι ανεκτίμητη – αποτελεί μια σχεδόν ολοκληρωμένη τροφή με λίγες θερμίδες, ενώ με λίγα υλικά μετατρέπεται σε χορταστικό γεύμα.
Προετοιμασία – παρασκευή 20΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
45 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
250 γρ. κολοκύθα, σε κύβους ή τριμμένη στη χοντρή μεριά του τρίφτη (υπάρχει και έτοιμη, καθαρισμένη στα σουπερμάρκετ)
12 ασπράδια αβγών, χτυπημένα
60 γρ. παρμεζάνα σε φλοίδες
Μερικά φύλλα φρέσκου μαϊντανού
Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Τσιγαρίζουμε σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε την κολοκύθα. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε τα ασπράδια. Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί σιγά-σιγά η ομελέτα. Περίπου 2-3 λεπτά πριν ψηθεί προσθέτουμε το τυρί. Αποσύρουμε, μοιράζουμε στα πιάτα και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό.
- Ο Καναδάς απέκλεισε τη Βενεζουέλα και πέρασε στα ημιτελικά (1-1 κ.δ, 4-3 πεν.)
- Ο σκύλος δεν σας ακούει – Μήπως συνηθίζετε να τον ξεγελάτε;
- Kαλοκαίρι στην Αθήνα: Οι καλύτερες παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες της εβδομάδας
- Φλεγμονή: Πώς επιβαρύνει την υγεία σου μελλοντικά
- Ιράν: Ο 69χρονος καρδιοχειρουργός Μασούντ Πεζεσκιάν είναι ο νέος πρόεδρος του Ιράν
- Οι… διαφορετικές διακοπές που προτείνει η Sun στην Ελλάδα