Παναγιωτόπουλος: Θέμα χρόνου το δεύτερο κύμα της πανδημίας – Μπορεί να έχουμε ξανά καραντίνα
«Ασφαλώς πάμε καλά και έχουμε λίγα κρούσματα αλλά δεν τελειώσαμε με την πανδημία» τονίζει ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, μέλος της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας
«Καμπανάκι» προς όλους όσους δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κοροναϊό χτυπά ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, μέλος της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας και ομότιμος καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ).
Όπως εξήγησε ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ «μπορεί να πάει εξαιρετικά καλά το θέμα του κορονοαού αρκεί να εφαρμόζονται με συνέπεια τα ήπια μέτρα που έχουν δηλωθεί δηλαδή η απόσταση, η υγιεινή των χεριών κλπ. Διαφορετικά υπάρχουν μόνο δύο ενδεχόμενα: είτε μεγάλο κύμα, είτε lockdown».
«Δεν τελειώσαμε με την πανδημία»
«Ασφαλώς πάμε καλά και έχουμε λίγα κρούσματα αλλά δεν τελειώσαμε με την πανδημία. Η η διευθύντρια Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) δήλωσε ότι είναι θέμα χρόνου του δεύτερο κύμα της πανδημίας, το οποίο, όπως ο ίδιος σημείωσε, μπορεί να είναι και προ του φθινοπώρου. Το γεγονός του καλοκαιριού και οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν την μικρή κυκλοφορία του ιού ωστόσο είναι σε κυκλοφορία» υπογράμμισε ο ίδιος.
Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός πως υπάρχει μια διάχυτη χαλάρωση πλέον.
Υπάρχει τρόπος να ανοίξουν με ασφάλεια τα δημοτικά
Για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως υπάρχει τρόπος να ανοίξουν με ασφάλεια και ο τρόπος αυτός είναι να ανοίξουν με την τήρηση των οδηγιών που έχουν δοθεί και θα δοθούν λεπτομερέστερα και είναι πολύ καλός καιρός για να ανοίξουν τα σχολεία.
Τσιόδρας: Ο δρόμος προς την επιστροφή δεν είναι εύκολος
Από την πλευρά του ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε χθες στην ανάγκη τήρησης των μέτρων προκειμένου να ολοκληρωθεί με ασφάλεια η επιστροφή στην κανονικότητα.
«Να τηρούμε μέτρα αποστάσεις, να αποφεύγουμε την πολυκοσμία, να μένουμε σπίτι αν έχουμε συμπτώματα. Ελπίζω να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Ο δρόμος προς την επιστροφή δεν είναι εύκολος» σημείωσε.
Ακόμα, αναφερόμενος στο πού σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες μεταδόσεις της νόσου αναφέρθηκε σε κατοικίες μεταναστών, μπαρ, πλοία, κρουαζιερόπλοια, θέρετρα σκι.
Όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο στην επιδημία, οι περισσότερες μεταδόσεις της νόσου συμβαίνουν εκεί σύμφωνα με το ECDC, είπε ο κ. Τσιόδρας.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις