Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Οι γνωστοί «γνωστοί» έσπασαν πάλι την απεργία της ΕΣΗΕΑ

Εστιατόριο τριών Michelin στις ΗΠΑ στην διάθεση των απόρων

Εστιατόριο τριών Michelin στις ΗΠΑ στην διάθεση των απόρων

Νεοϋορκέζος σεφ μετατρέπει το βραβευμένο με τρια αστέρια Michelin εστιατόριό του σε κουζίνα απόρων μέσα στην υγειονομική κρίση.

Ο σεφ Ντάνιελ Χαμ του Eleven Madison Park, ο οποίος έχει συνηθίσει να πληρώνεται για το εξαιρετικής ποιότητας κι εκτέλεσης φαγητό μου με τις αποκλειστικές μαύρες πιστωτικές κάρτες, τονίζει πως η πλουσιότερη ανταμοιβή του κατά τη διάρκεια της κρίσης COVID-19 ήσαν τα ευγνώμονα χαμόγελα των φτωχών της Νέων Υόρκης, που τροφοδοτεί από το εστιατόριό του των τριών αστέρων Michelin, το οποίο έχει μετατρέψει σε φιλανθρωπική κουζίνα.

Οι μάγειροι στο εστιατόριο του Μανχάταν, το οποίο είχε αναδειχθεί ως το καλύτερο εστιατόριο στον πλανήτη το 2017 από την Ακαδημία των 50 Καλύτερων Εστιατορίων του κόσμου, ετοιμάζουν 3.000 γεύματα την ημέρα για τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού, αλλά και για τους αναξιοπαθούντες Νεοϋορκέζους, με τα περισσότερα από αυτά να διανέμονται σε μια εκκλησία του Χάρλεμ.

«Ηλθε ένας τις προάλλες και είπε,« Θεέ μου, αυτό είναι το καλύτερο γεύμα που είχα ποτέ »», τόνισε ο Χαμ, που στεκόταν μέσα στο σκοτεινό κι άδειο εστιατόριο του, το οποίο έκλεισε στα μέσα Μαρτίου λόγω του κοροναϊού.

Το συγκινητικό έργο της ΜΚΟ

Δουλεύοντας παράλληλα με τη νεοϋορκέζικη ΜΚΟ Rethink Food, η οποία συγκεντρώνει τα φαγητά που περισσεύουν από εστιατόρια και τα διανέμει στους λιγότερο προνομιούους, ο Χαμ και το προσωπικό του παρασκευάζουν ένα τμήμα από τα 90.000 γεύματα που σερβίρονται κάθε εβδομάδα στους άπορους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Όταν άρχισε αυτή η κρίση και έπρεπε να σβήσουμε τα φώτα για ένα λεπτό, νοιώσαμε σοκαρισμένοι όπως όλοι εξάλλου. Αλλά τότε πολύ γρήγορα αισθανθήκαμε ότι θέλουμε να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε,» εξηγεί ο Χαμ.

Χωρίς τα τραπεζομάντιλα και την πλούσια πελατεία της, η τραπεζαρία του εστιατορίου μοιάζει μοναχική σε σύγκριση με την πυρετική δραστηριότητα στην κουζίνα, όπου προετοιμάζονται τα γεύματα που θα διενεμηθούν σε εκκλησίες, κουζίνες απόρων, κοινοτικά κέντρα και δομές στέγασης.

Ο Χαμ μετέτρεψε την κουζίνα σε μια ιεραποστολή, χρησιμοποιώντας ιδιωτικές δωρεές και 250.000 δολάρια επιχορήγηση από την American Express, τα οποία τέθηκαν στη διάθεση της Rethink Food.

Το σχέδιο μετά τον κοροναϊό

Μετά την άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις για την αναχαίτιση της COVID-19 και την αποκατάσταση της ομαλότητας, ο Χαμ δηλώνει πως θα συνεχίσει να μαγειρεύει όχι μόνο για το 1% των εχόντων, αλλά και για εκείνους που αντιμετωπίζουν ακραία φτώχεια.

«Το φαγητό είναι μαγικό, είναι τόσο ισχυρό. Εννοώ, υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα στον κόσμο που μπορούν να αγγίζουν όλους μας», τονίζει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Must in

Rockhouse: Μια ματιά μέσα στο ξενοδοχείο στη Τζαμάικα που αποτέλεσε το καταφύγιο για πολλούς σταρ

Το Rockhouse, ο «παράδεισος» για σταρ όπως οι Rolling Stones και ο Μπομπ Ντίλαν, κλείνει 50 χρόνια ζωής και το γιορτάζει με ένα εντυπωσιακό φωτογραφικό βιβλίο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2024