Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Συνεργασία Τουρκίας-Ρωσίας για την δημιουργία εμβολίου

Κοροναϊός: Συνεργασία Τουρκίας-Ρωσίας για την δημιουργία εμβολίου

H ρωσική ρυθμιστική αρχή Rospotrebnadzor και το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας συμφώνησαν να εκπονήσουν συμφωνία στον τομέα επιστημονικό-τεχνικής συνεργασίας

Η επικεφαλής της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής προστασίας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) Άννα Ποπόβα συζήτησε σε βιντεοσύσκεψη με την υφυπουργό Υγείας της Τουρκίας Εμινέ Αλπ Μεσέ, ζητήματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς και την συνεργασία των δύο χωρών στην δημιουργία εμβολίου κατά του Covid-19.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ρωσική ρυθμιστική αρχή, αναφέρεται ότι η τουρκική πλευρά δήλωσε ότι είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την ρωσική για την δημιουργία εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού. Παράλληλα οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπάρξουν διαβουλεύσεις μεταξύ επιστημόνων και εμπειρογνωμόνων των δύο χωρών με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων στο ζήτημα αυτό.

Επίσης η ρωσική ρυθμιστική αρχή Rospotrebnadzor και το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας συμφώνησαν να εκπονήσουν συμφωνία στον τομέα επιστημονικό-τεχνικής συνεργασίας.

Την Δευτέρα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισήμανε την σημασία της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε ζητήματα που αφορούν τρόπους θεραπείας κρουσμάτων του κορονοϊού καθώς και στο ζήτημα της δημιουργίας εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού.

Sports in

Μεγάλη μεταγραφή για τη Νότιγχαμ Φόρεστ – Κόκκινος ο Νίκολα Μιλένκοβιτς (pic)

Την απόκτηση του Νίκολα Μιλένκοβιτς από τη Φιορεντίνα ανακοίνωσε σήμερα (18/7) η Νότιγχαμ Φόρεστ, με τις δύο πλευρές να υπογράφουν συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024