Χαρίτσης : Υπάρχει και άλλος δρόμος για την ελληνική οικονομία – Στήριξη θέσεων εργασίας, μισθών και μικρομεσαίων
Κατά τον Αλέξη Χαρίτση, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με τα εμπροσθοβαρή χαρακτηριστικά και τον ορίζοντα 4 μηνών αντιστοιχίζει τις χρηματοδοτικές πηγές με συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία πρέπει να εφαρμοστούν τώρα για να περιορίσουμε τις συνέπειες της κρίσης
- Η τηλεθέαση του debate ΣΥΡΙΖΑ – Ελπίδες για τη συμμετοχή στην κάλπη της Κυριακής – Η σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
«Υπάρχει και άλλος δρόμος για την ελληνική οικονομία, ένα σχέδιο για την έγκαιρη στήριξη των θέσεων εργασίας, των μισθών και των μικρομεσαίων» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στο ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5», αναφερόμενος στη σημερινή παρουσίαση του επικαιροποιημένου προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι».
Είπε ότι «τα μέτρα που έχει παρουσιάσει η κυβέρνηση και δεν δημιουργούν χρέη στους πολίτες αθροίζουν συνολικά στα 8,5 δισ. ευρώ», σχολιάζοντας ότι πρόκειται για «κολοσσιαία απόσταση της πραγματικότητας από τα νούμερα που παρουσιάζει η κυβέρνηση».
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «η λογική τού βλέποντας και κάνοντας και τα αποσπασματικά μέτρα της συνιστούν σχέδιο να αντιμετωπιστεί η κρίση ως ευκαιρία για την αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας σε βάρος των εργαζόμενων και των μικρομεσαίων».
Μίλησε για σχέδιο «διάλυσης της εργασίας και λουκέτων», απέναντι στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαραβάλλει «μια άλλη προοπτική, που στηρίζεται στους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους, τους νέους, τα θύματα της κρίσης που βιώνουμε».
Επισήμανε ότι εξαρχής ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ένα «κοστολογημένο σχέδιο για τη στήριξη της οικονομίας» και σήμερα παρουσιάζει επικαιροποιημένες τις προτάσεις του, το «Μένουμε Όρθιοι 2».
Σημείωσε ότι είναι ένα «πρόγραμμα με εμπροσθοβαρή χαρακτηριστικά και ορίζοντα 4 μηνών, το οποίο αντιστοιχίζει τις χρηματοδοτικές πηγές με συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία πρέπει να εφαρμοστούν τώρα για να περιορίσουμε τις συνέπειες της κρίσης».
Σχολιάζοντας τα σενάρια περί εκλογών, ο κ. Χαρίτσης μίλησε για «τυχοδιωκτισμό της κυβέρνησης», η οποία «την ώρα που η ελληνική κοινωνία δίνει μια τεράστια μάχη, έχει στο μυαλό της να αφήνει διαρροές για να τεστάρει αν μπορεί να προχωρήσει σε εκλογές».
«Για εμάς προέχει η αντιμετώπιση της κρίσης, θα είμαστε όμως έτοιμοι να καταθέσουμε μια ολοκληρωμένη, πειστική πρόταση στον ελληνικό λαό, μια πρόταση προοδευτικής, αριστερής διακυβέρνησης για το πώς η κοινωνία μπορεί να βγει από αυτή την κρίση» τόνισε.
Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποφεύγει τις ευθύνες του, «αντίθετα με τον κ. Μητσοτάκη» που «τον ενδιαφέρει να δείχνει πως χειρίζεται την κατάσταση στα εύκολα, όταν, για παράδειγμα, έχει κληρονομήσει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σταθερά δημοσιονομικά και την οικονομία σε ανάπτυξη».
Σχετικά με τα γεγονότα στον Έβρο, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «ένα σοβαρό επεισόδιο που φανερώνει για μια ακόμη φορά την παντελή έλλειψη στρατηγικής της κυβέρνησης στο πώς αντιμετωπίζονται μείζονα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής».
Επεισόδιο, υποστήριξε, που «ανέδειξε τις παλινωδίες της, τον φαρισαϊσμό και την υποκρισία της».
Σχολίασε ότι, ενώ η κυβέρνηση μόλις πριν από λίγους μήνες μιλούσε για ασύμμετρη απειλή και εισβολή, όταν είχε απέναντί της πρόσφυγες και μετανάστες στον Έβρο, «τώρα, μπροστά σε ένα τόσο σοβαρό επεισόδιο, ζητάει να μην υπάρξει ένταση για λίγα μέτρα εδάφους».
Ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα για το τι ακριβώς συνέβη στον Έβρο και «η κυβέρνηση μίλησε για fake news όταν το υπουργείο Εξωτερικών, αναιρώντας το υπουργείο Άμυνας, προέβη σε διάβημα προς την τουρκική πλευρά».
«Πώς γίνεται να προβείς σε διάβημα για κάτι που δεν ισχύει, που είναι ψευδές;» ρώτησε.
Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει στη διαλεύκανση της υπόθεσης και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίζει τις σχέσεις με την Τουρκία με όρους μικροκομματικού συμφέροντος και επικοινωνιακής διαχείρισης, που καθίσταται τελικά επικίνδυνη».
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις