Βιέννη: Οι περισσότερες μεταδόσεις κοροναϊού γίνονται μεταξύ συγγενών και φίλων
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε σε αποψινές δηλώσεις της, η αναπληρώτρια διευθύντρια Περιφερειακής Υγιεινής στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βιέννης Ούρσουλα Κάρνταλερ αναφέροντας ότι επί του παρόντος οι περισσότερες μεταδόσεις του κορονοϊού συμβαίνουν σε συστάδες οικογένειας
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε σε αποψινές δηλώσεις της, η αναπληρώτρια διευθύντρια Περιφερειακής Υγιεινής στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βιέννης Ούρσουλα Κάρνταλερ αναφέροντας ότι επί του παρόντος οι περισσότερες μεταδόσεις του κορονοϊού συμβαίνουν σε συστάδες οικογένειας.
“Συστάδες οικογένειας σημαίνει η οικογένεια, αλλά επίσης οι στενότεροι συγγενείς ή γνωστοί, οι οποίοι συμμετέχουν και όπου συχνά προκύπτει πάλι μία οικογένεια”, ανέφερε η ίδια, ενώ εξηγώντας την αιτία, γιατί η συχνότερη μετάδοση του κορονοϊού συμβαίνει εντός της οικογένειας, επισήμανε ότι “εκεί οι άνθρωποι έχουν επί μακρόν επαφή σε κοντινή απόσταση – ακριβώς το είδος της επαφής, κατά την οποία μεταδίδεται ο ιός”.
Πρόσθεσε δε, ότι υπάρχουν επίσης ολοένα και νέες νοσήσεις, όπου κανείς δεν γνωρίζει πώς ακριβώς μολύνθηκε το άτομο, και ότι “θα παραμένει πάντα ένα μικρό μέρος όπου κανείς δεν μπορεί να το πει ακριβώς. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, υπάρχει συχνά σύνδεση με άλλες περιπτώσεις. Σπάνια παραμένει ασαφές”.
Η αναπληρώτρια διευθύντρια Περιφερειακής Υγιεινής παρατηρώντας ότι οι πάσχοντες είναι κατά κανόνα πολύ συνεργάσιμοι, τόνισε πως “οι άνθρωποι δεν θέλουν να βλάψουν κανέναν, αλλά να προστατεύσουν”.
Σε αυτό το πλαίσιο, η ίδια υπογράμμισε και τη σημασία της ανίχνευσης επαφών και του περιορισμού (περιορισμός ή έλεγχος) προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του ιού, σημειώνοντας ότι η στρατηγική άλλαξε επίσης στη διάρκεια των εβδομάδων:
“Αρχικά, η εστίαση γινόταν στην προστασία των ευάλωτων ομάδων (ηλικιωμένα άτομα και ομάδες υψηλού κινδύνου), προκειμένου να διασφαλιστεί ότι κάποιος αποφεύγει τις μεταδοτικές αλυσίδες, και τώρα βασικό θέμα είναι η αποφυγή μεταδοτικών αλυσίδων”, ανέφερε. Σύμφωνα με την ίδια, στην πορεία του χρόνου εκδόθηκαν στη Βιέννη σχεδόν 10.000 διαγνώσεις διαχωρισμού για την καραντίνα, μέχρι σήμερα επιβεβαιώθηκαν 3.117 κρούσματα και αυτή τη στιγμή υπάρχουν 1.500 άνθρωποι σε καραντίνα, είτε επειδή έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό είτε διότι ταυτοποιούνται ως πρόσωπα άμεσης επαφής.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις