Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Οργή για τον θάνατο αφροαμερικανού κατά τη διάρκεια σύλληψής του

ΗΠΑ: Οργή για τον θάνατο αφροαμερικανού κατά τη διάρκεια σύλληψής του

Το FBI ερευνά τον θάνατο αφροαμερικανού άνδρα μετά τη σύλληψή του από αστυνομικούς, σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα της Μινεάπολης.

Σάλο έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες στις ΗΠΑ η είδηση ότι ένας άνδρας έχασε τη ζωή του αφού συνελήφθη από αστυνομικούς στη Μινεσότα.

Το FBI ερευνά τον θάνατο αφροαμερικανού άνδρα μετά τη σύλληψή του από αστυνομικούς, σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα της Μινεάπολης.

«Καθώς υπάρχουν διαθέσιμες επιπλέον πληροφορίες, έχει αποφασιστεί ότι το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών θα είναι μέρος αυτής της έρευνας» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Ο άντρας συνελήφθη τη Δευτέρα το απόγευμα στη Μινεάπολη της Μινεσότα. Η σύλληψή του καταγράφτηκε σε βίντεο όπου φαίνεται ο αστυνομικός να του περνά χειροπέδες και να τον ακινητοποιεί στο έδαφος με το γόνατό του στο λαιμό του συλληφθέντα.

Δεν μπορούσε να αναπνεύσει

Ο Τζορτζ Φλόιντ, ο συλληφθείς, λέει επανειλημμένα στον αστυνομικό ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει μέχρι που χάνει τις αισθήσεις του.

Τη Δευτέρα το βράδυ, το αστυνομικό τμήμα της Μινεάπολης δήλωσε ότι ο Φλόιντ μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο και πέθανε λίγο αργότερα.

Σύμφωνα με το ίδιο δελτίο Τύπου, ο άνδρας αντιστάθηκε στους αξιωματικούς κατά τη διάρκεια της σύλληψής του για πλαστογραφία.

Το Γραφείο Ποινικών Συλλήψεων της Μινεσότα διερευνά επίσης το ζήτημα, και, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στο περιστατικό είχαν κάμερες πάνω τους, που ήταν ενεργοποιημένες κατά τη διάρκεια του συμβάντος.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Μπέντζαμιν Κραμπ, έκανε λόγο για «υπερβολική και απάνθρωπη» χρήση βίας για ένα «μη βίαιο αδίκημα» και ζήτησε να σταματήσει η αστυνομία να υποτιμά τη ζωή των Αφροαμερικανών πολιτών.

Ο δήμαρχος της Μινεάπολις Τζέικομπ Φρέι καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο αυτή τη «φρικιαστική» πράξη, κατηγορώντας τον αστυνομικό για «έλλειψη ανθρωπιάς». «Το να είσαι μαύρος δεν θα έπρεπε να είναι συνώνυμο της θανατικής καταδίκης», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Ο αρχηγός της αστυνομίας δεσμεύτηκε ότι θα διεξαχθεί ομοσπονδιακή έρευνα για την υπόθεση αυτήν.

Οι τέσσερις αστυνομικοί που συμμετείχαν στη σύλληψη απολύθηκαν μετά την κατακραυγή που ακολούθησε.

Sports in

Πρόεδρος Μοντερέι: «Συνεχίζονται οι επαφές για τον Πινέδα» (vid)

Το ενδιαφέρον της Μοντερέι για τον Πινέδα παραμένει ενεργό σύμφωνα με τον Τάτο Νοριέγκα, τονίζοντας ότι οι συζητήσεις μεταξύ ΑΕΚ και Μοντερέι συνεχίζονται

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024