Ριγκατόνι με αγκινάρες και αρακά
Ενα νόστιμο πιάτο για να … αποτοξινωθούμε από την χθεσινή κρεοφαγία.
- Βίλες «διαμάντια» και ιστορικές επιχειρήσεις στα αζήτητα των πλειστηριασμών
- Δημήτρης Σούρας: Τι έλεγε για τους ανθρώπους και τον θάνατο ο γνωστός ψυχίατρος
- Η Μαρίν Λεπέν απειλεί να ανατρέψει την κυβέρνηση – Επικαλείται ανησυχίες για το κόστος ζωής
- Ηνωμένο Βασίλειο: Ο δολοφόνος και βιαστής της Louisa Dunne συνελήφθη 57 χρόνια μετά
Νίκος Μαυρόκωστας
Προετοιμασία 15’ Μαγείρεμα 20’
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
4 μέτριες αγκινάρες φρέσκες, καθαρισμένες (για να μη μαυρίσουν, τις τρίβουμε με λεμόνι)
120 γρ. αρακάς φρέσκος, καθαρισμένος (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένο)
100 ml κρασί
100 ml σπιτικός ζωμός λαχανικών ή από βιολογικό κύβο
2 κ.σ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη
10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
120 γρ. ανθότυρο τριμμένο
Ξύσμα ακέρωτου, κατά προτίμηση βιολογικού λεμονιού, κατά βούληση
1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 πακέτο ριγκατόνι
Αλάτι
Πιπέρι φρέσκο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά.
Κόβουμε τις αγκινάρες σε φέτες και τις ρίχνουμε μέσα μαζί με τον αρακά. Ανακατεύουμε ελαφρώς και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε 100 ml ζωμό λαχανικών, την κάππαρη και τα ντοματίνια. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα με κλειστό καπάκι μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες. Τελειώνουμε με ξύσμα λεμονιού, μαϊντανό και ανθότυρο. Διορθώνουμε σε αλάτι και πιπέρι και αναμειγνύουμε με τα βρασμένα ζυμαρικά.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις