Τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και μέλι
Μια τυρόπιτα να την πιείς στο ποτήρι!
Προετοιμασία 15′, Ψήσιμο 10′-14′
Υλικά (για 6 μερίδες)
550 γρ. φέτα
200 γρ. ανθότυρο ανάλατο
150 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. ελαιόλαδο + 40 γρ. επιπλέον για τα φύλλα
10 φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένου
3 φύλλα Βηρυτού
60 γρ. γραβιέρα
100 γρ. μέλι θυμαρίσιο
2 κ.σ. ούζο
Λίγο πιπέρι
Διαδικασία
Χτυπάμε στο μπλέντερ τη φέτα, το ανθότυρο, την κρέμα γάλακτος, τα 100 γρ. ελαιόλαδο και λίγο πιπέρι, μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή κουτάλι. Τη μοιράζουμε σε 6 βαζάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Βάζουμε μέσα ένα φύλλο, το αλείφουμε με ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Το πασπαλίζουμε με τη μισή γραβιέρα να πάει παντού. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο, το λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα. Σκεπάζουμε με το τρίτο φύλλο, το οποίο επίσης λαδώνουμε. Το καλύπτουμε με λαδόκολλα και τοποθετούμε πάνω της ένα ταψί. Ψήνουμε τα φύλλα για 10-14 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο. Μόλις αποκτήσουν ωραίο, χρυσαφί χρώμα, είναι έτοιμα.
Σπάμε τα φύλλα σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στα βαζάκια πάνω από την κρέμα τυριών. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το μέλι με το ούζο και, με ένα κουτάλι, περιχύνουμε τα φύλλα στα βαζάκια.
- Πούπι Αβάτι: «Μια ασπρόμαυρη ταινία δεν είναι απαραίτητα ένα αριστούργημα»
- Καραμανλής: «Αδειάζει» Μητσοτάκη για διαγραφή Σαμαρά, δεν ενδιαφέρεται για ΠτΔ – Κριτική στην κυβερνητική πολιτική
- Τόνια Σωτηροπούλου: Με πλήγωσε η κριτική που δέχτηκα για την ταινία του Τζέιμς Μποντ
- Ο Παναγιώτης Καραΐσκος στον TUI Rhodes Marathon 2025
- Νέα Αριστερά για προφυλάκιση Ρωμανού: Βαρύ πλήγμα στο κράτος δικαίου – Η δημοκρατία δεν μπορεί να εκδικείται
- Ρωσία: Αποκάλυψη για την πολεμική αεροπορία της από τη βρετανική στρατιωτική κατασκοπεία