Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Σε πρωτοποριακή πλατφόρμα αναζήτησης εξαφανισμένων παιδιών η Ελλάδα

Σε πρωτοποριακή πλατφόρμα αναζήτησης εξαφανισμένων παιδιών η Ελλάδα

Τη συμμετοχή της σε μια πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα που καθιστά εφικτό τον ταχύτατο εντοπισμό εξαφανισμένων παιδιών σε όλο τον κόσμο εξασφάλισε η Ελλάδα μέσω του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Τη συμμετοχή της σε μια πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα που καθιστά εφικτό τον ταχύτατο εντοπισμό εξαφανισμένων παιδιών σε όλο τον κόσμο εξασφάλισε η Ελλάδα μέσω του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Πρόκειται για την πλατφόρμα GMCNgine, η οποία χρησιμοποιεί τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και αναγνώρισης προσώπου για την ανίχνευση παιδιών στο Διαδίκτυο, με δυνατότητα διερεύνησης ακόμη και μέσα στο «σκοτεινό διαδίκτυο», συγκρίνει εικόνες εξαφανισμένων παιδιών απ’ όλον τον κόσμο και κινητοποιεί σε διασυνοριακό επίπεδο όλες τις αρμόδιες Αρχές και τους εμπλεκόμενους φορείς και οργανισμούς παιδικής προστασίας, τόσο για τον εντοπισμό των παιδιών, όσο και τη δίωξη των δραστών.

Στην πλατφόρμα αναρτώνται όλες οι πληροφορίες και φωτογραφίες εξαφανισμένων παιδιών από τα κράτη και τους φορείς που συμμετέχουν σε αυτήν.

«Από μόλις εννέα χώρες γνωρίζουμε, ότι πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά εξαφανίζονται ετησίως. Φανταστείτε πώς θα είναι τα στοιχεία για τις 196 χώρες…Η τεχνολογία είναι ζωτικής σημασίας. Για μένα αυτό πρέπει να αποτελεί δεδομένο όσον αφορά την έρευνα. Δεν υπάρχει περίπτωση ένας άνθρωπος να μπορεί να καλύψει τόσο μεγάλο αριθμό περιπτώσεων» αναφέρει η Caroline Humer, Aντιπρόεδρος Προγραμμάτων του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά καταδεικνύοντας την έκταση του προβλήματος της εξαφάνισης παιδιών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος επισημαίνει πως «πρέπει να πολεμήσουμε το σκοτεινό διαδικτυακό σύμπαν και τους εγκληματίες που ενεργούν εκεί ανενόχλητοι, κρυμμένοι πίσω από την ανώνυμη πλοήγηση. Και ο μόνος τρόπος για να το πολεμήσουμε είναι με τη χρήση τεχνολογίας, που να μπορεί να μπει στον κόσμο τους», υπογραμμίζοντας παράλληλα τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η τεχνολογία και η συγκεκριμένη πλατφόρμα στην αντιμετώπιση επικίνδυνων φαινομένων που απειλούν τη ζωή των παιδιών. «Κάποτε χειριστήκαμε ένα περιστατικό παιδιού 2,5 ετών, που εξαφανίστηκε νύχτα. Χάρη σε αυτή την τεχνολογία, το βρήκαμε μέσα στην ίδια νύχτα» συμπληρώνει ο κ.Γιαννόπουλος.

Η δημιουργία της πλατφόρμας GMCNgine αποτελεί πρωτοβουλία του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά, μέλος του Δ.Σ του οποίου είναι «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Must in

Τραμπ και Ευρώπη: Πώς φτάνουν στην Αθήνα οι αλλαγές πολιτικής από τον Λευκό Οίκο

Πώς οι δασμοί που αναμένεται να επιβάλει η νέα κυβέρνηση του Τραμπ επηρεάζουν αρνητικά εξαγωγές, πληθωρισμό και ανάπτυξη και γιατί μπορεί να υπάρξουν θετικές εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2024