Σε πρωτοποριακή πλατφόρμα αναζήτησης εξαφανισμένων παιδιών η Ελλάδα
Τη συμμετοχή της σε μια πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα που καθιστά εφικτό τον ταχύτατο εντοπισμό εξαφανισμένων παιδιών σε όλο τον κόσμο εξασφάλισε η Ελλάδα μέσω του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Τη συμμετοχή της σε μια πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα που καθιστά εφικτό τον ταχύτατο εντοπισμό εξαφανισμένων παιδιών σε όλο τον κόσμο εξασφάλισε η Ελλάδα μέσω του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Πρόκειται για την πλατφόρμα GMCNgine, η οποία χρησιμοποιεί τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και αναγνώρισης προσώπου για την ανίχνευση παιδιών στο Διαδίκτυο, με δυνατότητα διερεύνησης ακόμη και μέσα στο «σκοτεινό διαδίκτυο», συγκρίνει εικόνες εξαφανισμένων παιδιών απ’ όλον τον κόσμο και κινητοποιεί σε διασυνοριακό επίπεδο όλες τις αρμόδιες Αρχές και τους εμπλεκόμενους φορείς και οργανισμούς παιδικής προστασίας, τόσο για τον εντοπισμό των παιδιών, όσο και τη δίωξη των δραστών.
Στην πλατφόρμα αναρτώνται όλες οι πληροφορίες και φωτογραφίες εξαφανισμένων παιδιών από τα κράτη και τους φορείς που συμμετέχουν σε αυτήν.
«Από μόλις εννέα χώρες γνωρίζουμε, ότι πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά εξαφανίζονται ετησίως. Φανταστείτε πώς θα είναι τα στοιχεία για τις 196 χώρες…Η τεχνολογία είναι ζωτικής σημασίας. Για μένα αυτό πρέπει να αποτελεί δεδομένο όσον αφορά την έρευνα. Δεν υπάρχει περίπτωση ένας άνθρωπος να μπορεί να καλύψει τόσο μεγάλο αριθμό περιπτώσεων» αναφέρει η Caroline Humer, Aντιπρόεδρος Προγραμμάτων του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά καταδεικνύοντας την έκταση του προβλήματος της εξαφάνισης παιδιών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος επισημαίνει πως «πρέπει να πολεμήσουμε το σκοτεινό διαδικτυακό σύμπαν και τους εγκληματίες που ενεργούν εκεί ανενόχλητοι, κρυμμένοι πίσω από την ανώνυμη πλοήγηση. Και ο μόνος τρόπος για να το πολεμήσουμε είναι με τη χρήση τεχνολογίας, που να μπορεί να μπει στον κόσμο τους», υπογραμμίζοντας παράλληλα τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η τεχνολογία και η συγκεκριμένη πλατφόρμα στην αντιμετώπιση επικίνδυνων φαινομένων που απειλούν τη ζωή των παιδιών. «Κάποτε χειριστήκαμε ένα περιστατικό παιδιού 2,5 ετών, που εξαφανίστηκε νύχτα. Χάρη σε αυτή την τεχνολογία, το βρήκαμε μέσα στην ίδια νύχτα» συμπληρώνει ο κ.Γιαννόπουλος.
Η δημιουργία της πλατφόρμας GMCNgine αποτελεί πρωτοβουλία του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά, μέλος του Δ.Σ του οποίου είναι «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
- Αντώνης Σαμαράς: Πώς αντέδρασαν τα social media στη διαγραφή του
- Καιρός να καταρριφθούν αυτοί οι 7 μύθοι για το σεξ
- Ισοπαλία στο ημίχρονο (0-0) στο ματς της Αγγλίας με την Ιρλανδία
- Φαν Πέρσι: «Δεν πιστεύω ότι θα δουλέψω ποτέ στην Άρσεναλ, είναι ένα ευαίσθητο θέμα»
- Ο σκύλος και η γάτα μπορεί να νοσήσουν από Αλτσχάιμερ – Η πρόληψη είναι η καλύτερη «θεραπεία»
- LIVE: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός