Σάββατο 06 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ψωμάκια με φέτα

Ψωμάκια με φέτα

Λίγος ψιλοκομμένος μάραθος τους δίνει μοναδικό άρωμα.

Προετοιμασία 10′ Αναμονή 1 ώρα Ψήσιμο 40′

ΥΛΙΚΑ (για 5-6 κομμάτια)

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3/4 κ.γ. ξερή μαγιά

2 γρ. ζάχαρη

2 γρ. αλάτι

200 γρ. τρίμμα φέτας

160 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.σ. μάραθος ψιλοκομμένος

Eλαιόλαδο για να αλείψουμε τα φορμάκια και το μπολ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζουμε το αλεύρι στον κάδο του μίξερ. Με το χέρι «σκάβουμε» μια λακκούβα στο κέντρο και βάζουμε την ξερή μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη φέτα. Ζυμώνουμε με τον γάντζο προσθέτοντας σταδιακά το νερό. Θα χρειαστούμε συνολικά 8-10 λεπτά, η ζύμη δεν θα πρέπει να κολλάει. Λίγο πριν από το τέλος προσθέτουμε και τον μάραθο και τελειώνουμε το ζύμωμα. (Μπορούμε να ζυμώσουμε και με το χέρι, βάζοντας το αλεύρι σε ένα μπολ.)

Αλείφουμε ένα μπολ με λίγο λάδι. Βάζουμε μέσα τη ζύμη, σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Στη συνέχεια, τη χωρίζουμε σε 5 ή 6 ίσα κομμάτια.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Λαδώνουμε μια φόρμα για μάφιν και βάζουμε μέσα στις θήκες τα κομματάκια της ζύμης. Σκεπάζουμε και πάλι και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 ακόμα λεπτά. Βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο και  ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα ψωμάκια.

Sports in

Και Βεζένκοφ και… «μπαμ» για τον Ολυμπιακό

Μετά τη «βόμβα» με Βεζένκοφ, στην κορυφή της λίστας του Ολυμπιακού βρίσκεται πλέον ο Εβάν Φουρνιέ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Ιουλίου 2024