Ψωμάκια με φέτα
Λίγος ψιλοκομμένος μάραθος τους δίνει μοναδικό άρωμα.
- Η Google πιέζεται να πουλήσει το Chrome, η OpenAI αναπτύσσει δικό της browser
- Νέο πολιτικό σκηνικό – Η ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ, οι «νάρκες» για Μητσοτάκη και το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ
- Οι αλλαγές στη λειτουργία των Airbnb και η ανατροπή στις μισθώσεις
- Εξάρθρωση τρομοκρατικού πυρήνα που συνδέεται με τον ΙSIS, στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης ασφαλείας Ισπανίας – Μαρόκου
Προετοιμασία 10′ Αναμονή 1 ώρα Ψήσιμο 40′
ΥΛΙΚΑ (για 5-6 κομμάτια)
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κ.γ. ξερή μαγιά
2 γρ. ζάχαρη
2 γρ. αλάτι
200 γρ. τρίμμα φέτας
160 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. μάραθος ψιλοκομμένος
Eλαιόλαδο για να αλείψουμε τα φορμάκια και το μπολ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε το αλεύρι στον κάδο του μίξερ. Με το χέρι «σκάβουμε» μια λακκούβα στο κέντρο και βάζουμε την ξερή μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη φέτα. Ζυμώνουμε με τον γάντζο προσθέτοντας σταδιακά το νερό. Θα χρειαστούμε συνολικά 8-10 λεπτά, η ζύμη δεν θα πρέπει να κολλάει. Λίγο πριν από το τέλος προσθέτουμε και τον μάραθο και τελειώνουμε το ζύμωμα. (Μπορούμε να ζυμώσουμε και με το χέρι, βάζοντας το αλεύρι σε ένα μπολ.)
Αλείφουμε ένα μπολ με λίγο λάδι. Βάζουμε μέσα τη ζύμη, σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια, τη χωρίζουμε σε 5 ή 6 ίσα κομμάτια.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Λαδώνουμε μια φόρμα για μάφιν και βάζουμε μέσα στις θήκες τα κομματάκια της ζύμης. Σκεπάζουμε και πάλι και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 ακόμα λεπτά. Βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα ψωμάκια.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις