Χαρδαλιάς για κοροναϊό: Εμείς δεν κληθήκαμε να αποφασίσουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει
Ο κ. Χαρδαλιάς έθεσε ως προϋπόθεση για την βελτίωση της οικονομίας να διατηρηθεί η καλή επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας και πρόσθεσε ότι «κληθήκαμε να δημιουργήσουμε δομές, που πρέπει να παραμείνουν».
- Διπλασιάστηκε η κατανάλωση κοκαΐνης τις γιορτές - «Γίνεται κατάχρηση», λέει ο Θωμαΐδης
- Μαγνήτης για τους επενδυτές τα πράσινα ακίνητα – Τη ανιούσα παίρνουν οι τιμές
- «Πόλεμος με τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη» – Μαζεύτηκαν διπλάσιοι τόνοι απορριμάτων από μια τυπική μέρα
- «Το μετρό καταστρέφει τη μοναδική πλατεία και μας διώχνει από τη γειτονιά» εξηγεί κάτοικος των Εξαρχείων στο in
«Εμείς ευτυχώς δεν κληθήκαμε – όπως άλλοι συνάδελφοί μου σε άλλες χώρες – να πάρουμε αποφάσεις για το ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας στο Οικονομικών Φόρουμ των Δελφών προσθέτοντας όμως ότι εξ αρχής η στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης ήταν δεδομένη και έβαλε πάνω απ’ όλα την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Όσον αφορά στο έργο της πολιτικής προστασίας, γενικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι οι προτεραιότητες έχουν ως εξής: ανθρώπινη ζωή, ανθρώπινη περιουσία και φυσικό περιβάλλον.
Όσον αφορά στο θέμα της ηγεσίας που βρίσκεται στο επίκεντρο όταν υπάρχει κρίση, ξεκαθάρισε ότι «η κρίση δεν ανέδειξε ένα νέο προφίλ ηγέτη, αλλά μας έφερε πιο κοντά στον ιδανικό ηγέτη», ο οποίος θα πρέπει να έχει αντανακλαστικά, να είναι αποτελεσματικός και να μπορεί να εμπνεύσει τον κόσμο. «Στα ζητήματα της ηγεσίας, η κρίση έφερε πιο κοντά την ανάγκη να αναδείξουμε νέες δεξιότητες», πρόσθεσε.
Το ρόλο που παίζει η ηγεσία στις περιόδους κρίσης ανέλυσαν οι καλεσμένοι του πάνελ «Putting People First» στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Στο πάνελ συμμετείχαν επίσης η Γενική Διευθύντρια της Google για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, Πέγκυ Αντωνάκου, η Διευθύντρια του τομέα Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, Αφροδίτη Παναγιωτάκου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deloitte Ελλάδος, Δημήτρης Κουτσόπουλος και συντόνιζε η διευθύντρια του Fortune Ελλάδος, Αναστασία Παρετζόγλου.
Η Γενική Διευθύντρια της Google για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, Πέγκυ Αντωνάκου, εκτίμησε ότι δεν τελειώσαμε με την κρίση του κορωνοϊού και πρόσθεσε ότι η σχέση εμπιστοσύνης με τον ηγέτη είναι πολύ σημαντική. Όπως εξήγησε, ο όγκος των πληροφοριών στις μέρες μας είναι τεράστιος, οπότε χρειάζεται ένας ηγέτης που στηρίζεται στους ειδικούς για να παίρνει τη σωστή απόφαση.
Η Διευθύντρια του τομέα Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, Αφροδίτη Παναγιωτάκου, έβαλε μία άλλη διάσταση στο θέμα τονίζοντας ότι «θα με τρόμαζε η βεβαιότητα να αναδεικνύονται ηγέτες μέσα από την κρίση. Οι κρίσεις έχουν βγάλει κατά καιρούς και πολύ επικίνδυνους ηγέτες», ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση, φάνηκαν οι ικανοί.
Η κ. Παναγιωτάκου υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, λέγοντας ότι φυσικά και υπάρχει διαφορά ανάμεσα στους ιδιώτες και το δημόσιο, όμως όλοι είμαστε μέρος του δημόσιου χώρου. Πρόσθεσε ότι «δεν είναι τόσο αυτονόητο σε παγκόσμιο επίπεδο αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας και στην περιοχή μας, δηλαδή να έχει αξία η ανθρώπινη ζωή».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deloitte Ελλάδος, Δημήτρης Κουτσόπουλος, ανέπτυξε μία νέα αντίληψη αναφορικά με την εταιρική υπευθυνότητα, ενώ τόνισε ότι «ο ηγέτης θα πρέπει να λειτουργεί με την καρδιά. Να είναι διαφανής στην κοινωνία. Να πει τι είναι αυτό που δεν ξέρει. Και να αγκαλιάσει την επόμενη μέρα, να έχει μακροπρόθεσμη ματιά».
Όσον αφορά στην τεχνολογία, η κα Αντωνάκου εκτίμησε ότι «έπαιξε καθοριστικό ρόλο τους προηγούμενες μήνες. Συνεχίσαμε να εργαζόμαστε, να επικοινωνούμε, να καταναλώνουμε κτλ. Οτιδήποτε κάναμε, το κάναμε με τη βοήθεια της τεχνολογίας». Πρόσθεσε ότι στην Google πιστεύουν ότι η τεχνολογία θα επιταχύνει την έξοδο από την κρίση, ενώ αποκάλυψε και τη συνεργασία από την πρώτη μέρα της υγειονομικής κρίσης με τον ΕΟΔΥ για την πληροφορία που έφτανε στον κόσμο.
Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς έθεσε ως προϋπόθεση για την βελτίωση της οικονομίας να διατηρηθεί η καλή επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας και πρόσθεσε ότι «κληθήκαμε να δημιουργήσουμε δομές, που πρέπει να παραμείνουν».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις