Τριτοκοσμικές είναι οι εικόνες έξω από την υπηρεσία Ασύλου στην οδό Μεσογείων, στη συμβολή με Κατεχάκη, όπου εκατοντάδες πρόσφυγες περιμένουν υπομονετικά να εισέλθουν στο κτίριο.
Πολλοί από αυτούς κοιμούνται εκεί το βράδυ προκειμένου να είναι πρώτοι στη σειρά την επόμενη μέρα.
Μέσα από τα κάγκελα της υπηρεσίας ασύλου, υπάλληλοι μοιράζουν στους πρόσφυγες χαρτάκια με ημερομηνία και ώρα όπου μπορούν να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.