#QuietAsWereKept: Εκστρατεία αλληλεγγύης για τις έγχρωμες γυναίκες στα ΜΜΕ
Η εκστρατεία #QuietAsWereKept καλεί σήμερα, 11 Ιουνίου να εκφραστεί αλληλεγγύη και υποστήριξη στις έγχρωμες γυναίκες που εργάζονται στα ΜΜΕ, πολλές από τις οποίες έχουν μιλήσει για τις διακρίσεις και τον ρατσισμό που αντιμετώπισαν στον χώρο εργασίας
- Τροχαίο στην Πειραιώς: Τι λέει ο 77χρονος που σύρθηκε δεκάδες μετρά στην άσφαλτο από φορτηγό
- Δύο νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο ελβετικού ομίλου στο Κεντάκι
- Κυκλοφορούσε με Porche και λήστευε κοσμηματοπωλεία - Κρύφτηκε στο φρεάτιο ασανσέρ για να μην συλληφθεί
- Στον πάτο της ΕΕ τα ελληνόπουλα στην ψηφιακή κατάρτιση
Μια νέα εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εφιστά την προσοχή στις αδικίες σε βάρος έγχρωμων γυναικών σε εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης στις ΗΠΑ.
Η εκστρατεία #QuietAsWereKept καλεί σήμερα, 11 Ιουνίου να εκφραστεί αλληλεγγύη και υποστήριξη στις έγχρωμες γυναίκες που εργάζονται στα μέσα ενημέρωσης, πολλές από τις οποίες έχουν μιλήσει για τις διακρίσεις και τον ρατσισμό που αντιμετώπισαν στον χώρο εργασίας.
Οι γυναίκες χρώματος και οι σύμμαχοί τους καλούνται να σταματήσουν τη δημιουργία άσχετου περιεχομένου και να επισημάνουν το ζήτημα.
«Η δημιουργικότητά μας, το περιεχόμενο και η σκληρή δουλειά μας είναι ανεκτίμητα και απαραίτητα για την επιτυχία των εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης» αναφέρεται σε ανάρτηση για την εκστρατεία #QuietAsWereKept.
«Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες, οι μαύρες και άλλες γυναίκες χρώματος μοιράστηκαν γενναία τον πόνο και τις προσβολές που υπέστησαν στον χώρο εργασίας.
Χώροι εργασίας εκτιμούν πως οι BIWOC [μαύρες, αυτόχθονες γυναίκες χρώματος] συμβάλλουν στην ποικιλομορφία στον χώρο εργασίας και στην ποικιλία του περιεχομένου που παράγουν, αλλά προφανώς δεν εκτιμούν την ευημερία τους» αναφέρεται στην ανάρτηση.
Η εκστρατεία #QuietAsWereKept είναι επακόλουθο των καταγγελιών από πολλές έγχρωμες δημοσιογράφους και συντάκτριες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες ανακαλούν τις εμπειρίες τους για τις τοξικές κουλτούρες στα περιοδικά Refinery29, Paper Magazine και το Bon Appétit.
Η εκστρατεία φέρνει επίσης στο προσκήνιο θέματα, όπως ανισότητα στους μισθούς και έλλειψη πολυμορφίας στον χώρο εργασίας, επικαλούμενη μια μελέτη του LeanIn του 2018 που διαπίστωσε ότι οι μαύρες γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να προαχθούν και λαμβάνουν λιγότερη υποστήριξη από τους προϊστάμενούς τους.
Οι διοργανωτές της καμπάνιας δημιούργησαν ένα ταμείο για έγχρωμες γυναίκες που εργάζονται ως freelancers ώστε να συμμετάσχουν στην ημέρα αλληλεγγύης.
#QuietAsWereKept Campaign Gains Traction on Social Media https://t.co/KN2dIsI0YQ #Fashion
— Style News (@15MinuteNewsSty) June 10, 2020
To Refinery29 επικρίνεται από πρώην εργαζομένους για «τοξική» κουλτούρα
Το διάσημο αμερικανικό site γυναικείων lifestyle θεμάτων Refinery29 βρέθηκε στο στόχαστρο κριτικής για το ιστορικό του με έγχρωμους εργαζόμενους του.
Εν μέσω των διαδηλώσεων στις ΗΠΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ και άλλων άοπλων μαύρων από αστυνομική βία και για τον συστημικό ρατσισμό στη χώρα, κάποιες εταιρίες, μεταξύ άλλων και οργανισμοί μέσων μαζικής ενημέρωσης, από τους New York Times έως site και περιοδικά επιπλήττονται για τις ανεπάρκειές τους.
Το lifestyle site ιδρύθηκε το 2005 από το ζευγάρι, Φίλιπ βον Μπόρις και Πιέρα Τζελάρντι μαζί με τους Κριστίνε Μπάρμπεριτς και Τζάστιν Στέφανο έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές και αγοράστηκε από τη Vice Media έναντι 400 εκατομμυρίων δολαρίων.
Όμως, σύμφωνα με μία σειρά από αναρτήσεις στο Twitter που δημοσιεύθηκαν από έγχρωμες πρώην εργαζόμενές του υπήρξαν εσωτερικά ανεπάρκειες.
Η πρώην αναπληρώτρια διευθύντρια ειδήσεων και πολιτικών θεμάτων Άσλεϊ Αλίς Έντουαρντς, η οποία έκανε την πρώτη ανάρτηση στο Twitter την περασμένη εβδομάδα, είπε ότι όταν εργάστηκε εκεί, η διοίκηση προσπάθησε να την ωθήσει να πάει στην εκπομπή του Fox News «Tucker Carlson» «γνωρίζοντας πλήρως τι είδους παρενόχληση θα έφερνε στην πορεία μου αν το έκανα… Ευτυχώς είχα το σωστό αισθητήριο να αρνηθώ».
«Είναι πραγματικά καιρός Εμείς ως κοινότητα να κάνουμε αυτά τα brand να λογοδοτήσουν. Αρκετά πια. Δεν μένω πλέον σιωπηλή ή καλή γι ‘αυτό» πρόσθεσε. «Ξέρετε τί σημαίνει πραγματική συμμαχία;
Πληρώνετε τους μαύρους υπαλλήλους σας δίκαια, έχοντας μαύρες γυναίκες σε κορυφαίες ηγετικές θέσεις και αντιμετωπίζετε τις μικροεπιθέσεις που δέχονται οι μαύροι υπάλληλοί σας από τη διοίκηση σε καθημερινή βάση» τόνισε.
Η Άσλεϊ Σ.Φορντ δημοσίευσε ότι κατά τη διάρκεια των σχεδόν εννέα μηνών που πέρασε ως συντάκτρια στο Refinery29, υπήρχε μια «τοξική εταιρική κουλτούρα, στην οποία τα εγώ των λευκών γυναικών καθόριζαν τις σχεδόν ανύπαρκτες συντακτικές διαδικασίες» και ότι ένας από τους ιδρυτές τη μπέρδευε συνεχώς με άλλη υπάλληλο.
Επιπλέον «η μισθολογική διαφορά ήταν τρομακτική» σημείωσε.
Η πρώην συντάκτρια ειδήσεων μόδας Τσάνινγκ Χαργκρόβ έγραψε ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ τον αρχισυντάκτη να της ζητά να γράψει ένα κομμάτι ως συγγνώμη προς τις λευκές γυναίκες, επειδή σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι οικειοποιούνται τις χρυσές αλυσίδες, ενώ το άρθρο της έγινε viral.
Πρόσθεσε ότι άρχισε να αμφισβητεί τις ικανότητές της και τη συνεισφορά της και ότι εξαντλήθηκε.
«Το να δουλεύεις κάτω από τέτοιες συνθήκες έχει ως συνέπειες ψυχικά και πνευματικά προβλήματα. Νιώθω ότι έχω μετατραυματικό στρες από το περιβάλλον και την τοξικότητα της ανώτερης διοίκησης» τόνισε.
Σε απάντηση, το Σωματείο Εργαζομένων του Refinery29 δήλωσε ότι είναι αλληλέγγυο σε αυτές τις γυναίκες και ότι έχει γράψει μια επιστολή στη διοίκηση ζητώντας άμεση δράση στο υψηλότερο επίπεδο.
Σε σχετική ανακοίνωση, η διεύθυνση του Refinery29 ανέφερε:
«Θέλουμε να αξιοποιήσουμε αυτήν τη στιγμή και αυτήν την πλατφόρμα για να πούμε: Σας ακούμε. Είμαστε, και υπήρξαμε πάντα, μια εταιρεία και ένα εμπορικό σήμα που επιδιώκει να λογοδοτεί καθώς ανυψώνουμε υποεκπροσωπούμενες φωνές. Και αναγνωρίζουμε ότι η δέσμευση ξεκινά εντός των τειχών μας. Αυτές οι αλλαγές θα απαιτήσουν μια εμπεριστατωμένη ματιά και αξιολόγηση του εαυτού μας και δεσμευόμαστε να κάνουμε αυτό το έργο».
Την περασμένη εβδομάδα ο αρχισυντάκτης των New York Times, Τζέιμς Μπένετ, παραιτήθηκε για ένα άρθρο του γερουσιαστή Τομ Κότον, με το οποίο ζητούσε να επέμβει ο στρατός στις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ. Στο Variety η αρχισυντάκτρια Κλόντια Έλερ τέθηκε σε υποχρεωτική άδεια, όταν έγραψε στο Twitter ότι η ίδια και άλλοι σε θέσεις ευθύνης δεν έκαναν αρκετά για να προωθήσουν τη διαφορετικότητα στις αίθουσες σύνταξης.
πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις