«Οι εκπαιδευτικοί έχουν φωνή»: Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και στηρίζουν εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, εκπαιδευτικοί σύλλογοι, το ΠΑΜΕ, σωματεία καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι.
- Συνεχίζεται ο «πόλεμος» καταγγελιών στον ΣΥΡΙΖΑ για νοθεία - Τη σκυτάλη παίρνει η Επιτροπή Νομιμοποίησης
- Έλινορ, Τζάκι, Μισέλ, Μελάνια, Τζιλ - Η διπλωματία της μόδας και οι πρώτες κυρίες των ΗΠΑ
- Η Μπιγιονσέ έπαθε... Πάμελα Άντερσον και το διαδίκτυο έχασε το μυαλό του
- Ακρόαση Τζιτζικώστα: «Βγάλτε τον έξω» φώναζε η Βόζεμπεργκ όταν επιχείρησε να ρωτήσει ο Παπαδάκης
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συλλαλητήριο εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.
Με κεντρικό σύνθημα «Οι εκπαιδευτικοί έχουν φωνή, αυτό το νομοσχέδιο να μην ψηφιστεί» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες έχουν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα, μπροστά από την Βουλή και ζητούν την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου καθώς και την απόσυρση της τροπολογίας για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων με κάμερες στα σχολεία.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και στηρίζουν εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, εκπαιδευτικοί σύλλογοι, το ΠΑΜΕ, σωματεία καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι.
Ψηφίζεται το μεσημέρι το σ/ν του υπ. Παιδείας
Σημειώνεται πως σήμερα μεσημέρι στη Βουλή αναμένεται να ψηφιστεί το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας το οποίο επιφέρει σειρά αλλαγών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Αναφερόμενος στα θέματα του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή του τοποθέτηση στη Βουλή, χαρακτήρισε όρο εθνικής επιβίωσης την επένδυση στην παιδεία και αναφέρθηκε στο άρθρο της επαναφοράς της διαγωγής στους μαθητές.
Ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας στη σφοδρή κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για την επαναφορά της μαθητικής διαγωγής σημείωσε ότι διαστρεβλώθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης.
«Ακούω πρόθυμα τον αντίθετο προβληματισμό» είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην επαναφορά της διαγωγής των μαθητών με το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και αναρωτήθηκε «γιατί το σχολείο να αυτοπεριορίζεται στην μετάδοση μόνο γνώσεων και όχι ήθους; γιατί να μην επιδίδεται στην εκμάθηση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων; Γιατί οι εκπαιδευτικοί να αδρανούν σε φαινόμενα όπως η ενδοσχολική βία; Πρέπει να υπάρχει ένας μηχανισμός αξιολόγησης της συμπεριφοράς των παιδιών στο σχολείο;».
Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για συντηρητική και αντιπαιδαγωγική στροφή και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ότι νομοθετεί με βάση τα συμφέροντα των ιδιοκτητών των φροντιστηρίων, γυρνώντας την εκπαίδευση στη δεκαετία του 1950.
«Προσπαθείτε επιμελώς να καλλιεργήσετε μια επίπλαστη εικόνα εκσυγχρονισμού. Ότι δήθεν επιχειρείτε πέρα και έξω από την ιδεολογική σας οπτική να προχωρήσετε σε αλλαγές που ορίζονται από όσα σας υποδεικνύουν οι ειδικοί, οι τεχνοκράτες και η διεθνής εμπειρία.
Και όσοι διαφωνούμε κάθετα με αυτές τις αλλαγές, είμαστε τάχα, στην καλύτερη περίπτωση αναχρονιστές, στη χειρότερη παράλογοι» τόνισε για να προσθέσει.
«Πέραν του γεγονότος ότι η επιστροφή στη διαγωγή κοσμία, στο εξεταστοκεντρικό σχολείο και στις πολυπληθείς αίθουσες διδασκαλίας, μόνο εκσυγχρονισμός δεν είναι, υπάρχει και μια μεγάλη αντίφαση στο ίδιο το επιχείρημά σας, ότι τάχα ακολουθείτε τις οδηγίες κάποιων ειδικών και τεχνοκρατών».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις