Σάββατο 17 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ποιοι βουλευτές «κέρδισαν» τους πολίτες εν μέσω πανδημίας

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ποιοι βουλευτές «κέρδισαν» τους πολίτες εν μέσω πανδημίας

Tι απάντησαν οι πολίτες ως προς την καταλληλότητα για πρωθυπουργία, την άποψη τους για τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, αλλά και τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Παραμένει μεγάλη η διαφορά των δύο κομμάτων ως προς την πρόθεση ψήφου σε νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Opinion Poll που πραγματοποιήθηκε 3-5 Ιουνίου σε 1.003 νοικοκυριά στην εκλογική περιφέρεια της Α΄Αθηνών. Μια εκλογική περιφέρεια όπου η ΝΔ «σάρωσε» στις προηγούμενες εκλογές κερδίζοντας ξανά ένα κάστρο που είχε χάσει.

Ειδικότερα σε ερώτηση των πολιτών για το τι θα ψήφιζαν οι πολίτες εάν γίνονταν αύριο εκλογές, η ΝΔ λαμβάνει 41,5% έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεγάλη πτώση σημειώνει το ΚΙΝΑΛ, που βρίσκεται στο 3,4%, το ΚΚΕ  είναι στην τρίτη θέση, με 4,2%. Βελόπουλος (1,6%) και Βαρουφάκης (1,5%), είναι κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή, ενώ το κόμμα Κασιδιάρη αχνοφαίνεται στο 2,2%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος Πρωθυπουργός σε ποσοστό 55% έναντι 14,8% του Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με τους ερωτώμενους στην Αθήνα.

Σχετικά με το αν έμειναν ικανοποιημένοι ή όχι από την συνολική στάση Κυριάκου Μητσοτάκη για αντιμετώπιση της πανδημίας,  οι ερωτώμενοι απάντησαν ΝΑΙ σε ποσοστό 39% και αρκετά σε ποσοστό 37%.

Όσο για το εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της οικονομίας το 46% λέει ναι, ενώ όχι απαντά το 52%.

Σχετικά με τις προτάσεις για την αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, αυτή της ΝΔ λαμβάνει 42%, ενώ εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ μόλις 10,8%.

Δημοφιλείς υπουργοί

Οι πολίτες ανέδειξαν μάλιστα πρώτο τον Βασίλη Κικίλια σε δύο κατηγορίες, αυτή του πιο δραστήριου βουλευτή της Ά Αθηνών σήμερα – με ποσοστό 32,3% και του βουλευτή που θα ψήφιζαν αν ήταν τώρα υποψήφιοι – με ποσοστό 51,0%.

Στη δεύτερη θέση και στις δύο κατηγορίες βρίσκεται η Ολγα Κεφαλογιάννη, παρ’ ότι δεν έχει κάποια κυβερνητική θέση και ακολουθούν οι Ν. Κακλαμάνης, Θ. Πλεύρης, Αγγ. Συρίγος.

Είναι προφανές ότι οι πολίτες της Α’ Αθήνας δείχνουν τις προτιμήσεις τους στους βουλευτές που γνωρίζουν και που εν ολίγοις ψήφισαν και στις προηγούμενες εθνικές εκλογές.

Τέλος ενδιαφέρον έχει και η αξιολόγηση των πολιτικών πρωτοβουλιών, που αναλαμβάνουν, πέραν εκείνων του πρωθυπουργού, και του δημάρχου Αθηναίων, αλλά και του περιφερειάρχη Αττικής.

Ο Κώστας Μπακογιάννης έχει θετικές κρίσεις σε ποσοστό 54% και αρνητικές σε ποσοστό 38%, ενώ ο Γιώργος Πατούλης έχει θετικές γνώμες 29% και αρνητικές 45%.

Sports in

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ 1-0: Τη λύτρωσε ο Ζίρκζι στο 87′!

Ο Ζίρκζι έκανε ντεμπούτο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με δικό του γκολ στο 87′ έδωσε τη νίκη με 1-0 κόντρα στη Φούλαμ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024